Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 18:00

Παύση πολεοδομικής υποστήριξης στο Δήμο Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την
Παύση πολεοδομικής υποστήριξης στο Δήμο Μεσσήνης 

Την 1η Απριλίου σταματάει η πολεοδομική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στο Δήμο Μεσσήνης. Αυτό αποφάσισε προχθές αργά το βράδυ, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας - ενώ ο δήμαρχος Π. Νίκας τόνισε πως «η υπηρεσία Πολεοδομίας εκπέμπει SOS. Εχει μειωθεί στο 50% το προσωπικό». 

Την παύση της υποστήριξης στο γειτονικό δήμο καταψήφισαν η μείζων μειοψηφία και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Στην αρχή της συζήτησης έγινε γνωστό ότι στο Δήμο Μεσσήνης έχει δημιουργηθεί με ΦΕΚ Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Δόμησης, η οποία όμως δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ανέφερε ότι «έχω τις καλύτερες των σχέσεων με το δήμαρχο Μεσσήνης». Διευκρίνισε πως «έχουμε υποχρέωση, έστω και αν δεν μπορούμε, να εξυπηρετήσουμε τους Δήμους Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης» και πρόσθεσε ότι «όπου μας ζητείται, συνδράμουμε τους Δήμους Πύλου - Νέστορος και Τριφυλίας. Και το Δήμο Μεσσήνης θα τον βοηθάμε στη Χωροταξία».

Είπε ακόμη ότι «έχει 11 μηχανικούς ο Δήμος Μεσσήνης και η Πολεοδομία λειτουργεί με 2,5» και, για να ενισχύσει την άποψη για παύση της υποστήριξης, παρατήρησε: «Δεν μπορεί να έρχεται στην Καλαμάτα ένας γεράκος από τη Λογγά, για άδεια μιας μάντρας. Οδοιπορικά και υπερωρίες, όταν πάμε στους άλλους δήμους, πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Δεν πάει πουθενά η υπηρεσία, με δική μου εντολή».


NEWSLETTER