Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 17:04

Τριφυλία: Ψήφισμα στήριξης αποφάσεων των αιρετών λόγω… Πελετίδη

Γράφτηκε από τον

Απέφυγε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας να πάρει ευθέως απόφαση υποστήριξης του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη με την έκδοση ψηφίσματος, όπως ζήτησε και κατέθεσε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης, και περιορίστηκε σε ένα γενικόλογο ψήφισμα μετά από πρόταση του δημάρχου.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Κουκούμης κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Σώμα να εκφράσει την υποστήριξή του στον δήμαρχο Πάτρας και να καταδικάσει στην Χρυσή Αυγή. Ωστόσο το ψήφισμα αυτό τροποποιήθηκε και πήρε την μορφή ότι «στηρίζουν κάθε αιρετό στα πλαίσια των καθηκόντων του» χωρίς καμία αναφορά στο δήμαρχο ή τη Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, που πρότεινε και την διαφοροποίηση του ψηφίσματος, είπε ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθούν για το ποια ήταν η απόφαση του συγκεκριμένου δημάρχου και επίσης ανέφερε ότι «για εμάς δεν έχει κάνει κανείς ψήφισμα υποστήριξης». Ο κ. Κουκούμης ανταπάντησε ότι ο δήμος δεν το έχει ζητήσει από κανέναν να λάβει ψήφισμα.

Να σημειώσουμε ότι, άσχετα με το ψήφισμα ή όχι του Δήμου Τριφυλίας, ο δήμαρχος Πατρών αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας για την κατηγορία παράβασης καθήκοντος, σχετικά με τη μη παραχώρηση προεκλογικά δημοτικού χώρου στη Χρυσή Αυγή, μετά από μήνυση που του είχε κάνει βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος.

Κ.Μπ.