Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 21:50

Μελέτη για πλαζ στην Πύλο

Γράφτηκε από τον

Την ολοκλήρωση της μελέτης για τη λαϊκή πλαζ της Πύλου επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, ώστε να διεκδικήσει την υλοποίηση του έργου από κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Η προσπάθεια για τη μελετητική ωρίμανση, με όλες τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Θανάση Φιλιππόπουλου την περίοδο 1998 - 2002. Τότε η προσπάθεια σκόνταψε στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και την αντίδραση σ’ αυτό που προβλεπόταν, με υπόδειξη για μικρότερη επέκταση της τσιμεντένιας προβλήτας, προκειμένου να μην αλλοιώνει το περιβάλλον και τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής.
Ενδιαφέρον για το έργο είχε επιδείξει και η δημοτική αρχή του Γιώργου Χρονόπουλου.
Αυτή την περίοδο έχει ανατεθεί η ψηφιοποίηση και η αναμόρφωση - επικαιροποίηση της μελέτης (τευχών και σχεδίων), «ώστε το έργο να ωριμάσει μελετητικά και να είναι έτοιμο να διεκδικήσει την ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα», επισημαίνει στην "Ε" ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται επέκταση της τσιμεντένιας προβλήτας, ολοκλήρωση των πέτρινων "μπαστουνιών" - μόλων πάνω στους οποίους θα δημιουργηθούν ξύλινοι διάδρομοι, στα δύο ενδιάμεσα τμήματα προσάμμωση για να δημιουργηθεί αμμουδερή παραλία και ανάπλαση του παραλιακού δρόμου.
Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φθάσει και να ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ, γι’ αυτό και στο Δήμο Πύλου - Νέστορος καταλαβαίνουν πως θα είναι δύσκολη η ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα το επόμενο διάστημα.