Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 08:59

Χωρίς νιτρικά πλέον το νερό της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Μεσσήνης ενημερώνει τους δημότες ότι η υδροδότηση της πόλης της Μεσσήνης θα γίνεται πλέον από τις πηγές του Πηδήματος και του Αγίου Παύλου.

Ετσι -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- βελτιώνεται η ποιότητα του πόσιμου νερού, καθώς «δεν θα απαιτείται πλέον η υδροδότηση από τις γεωτρήσεις της Μεσσήνης, των οποίων το νερό είναι επιβαρυμένο με νιτρικά άλατα».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για την ενίσχυση των υδρευτικών αναγκών από τις πηγές του Αγίου Παύλου της πόλης της Μεσσήνης, της παραλιακής ζώνης Μεσσήνης και των Τοπικών  Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης, συνολικού μήκους 40 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ.

Ετσι η υδροδότηση της πόλης της Μεσσήνης θα γίνεται πλέον από: A) Τις πηγές του Πηδήματος του Συνδέσμου Υδρευσης Καλαμάτας Μεσσήνης και  Περιχώρων και β) Τις πηγές Αγίου Παύλου, οι οποίες και διαθέτουν άριστης ποιότητας νερό». Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση του έργου είχε υπογραφτεί το Μάρτιο του 2012.