Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 22:13

Αντίδραση Τζώρτζη για τους συνεργάτες-συγγενείς του δημάρχου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντίδραση Τζώρτζη για τους συνεργάτες-συγγενείς του δημάρχου

Την αντίδραση του Νίκου Τζώρτζη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, προκάλεσε η επανειλημμένη αναφορά και τα συνεχή εύσημα του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου στους ειδικούς συνεργάτες του, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφορμή για την αναφορά του Στ. Αναστασόπουλου αποτέλεσε η ανακοίνωση, εκ μέρους του, της ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στον τ. Δήμο Πεταλιδίου.
«Για τις μελέτες και τα έργα αρμόδια είναι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου» είπε ο Ν. Τζώρτζης, παρατηρώντας ότι δεν είναι δυνατόν όλα τα έργα να εντάσσονται χάρις στους ειδικούς συνεργάτες «που τα κάνουν όλα καλά. Ούτε είναι δυνατόν οι 3 από τους 7 να είναι συγγενείς, ανεψιοί ή γαμπροί» παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος.
Ο Ν. Τζώρτζης διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με το θεσμό του ειδικού συνεργάτη, ωστόσο παρατήρησε ότι η πρόσληψη 7 ειδικών συνεργατών από το δήμαρχο -εξαντλώντας το περιθώριο που δίνει ο νόμος- είναι κάτι προκλητικό, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία:
«Δεν διαφωνούμε με το θεσμό, αλλά ας προσλαμβάνονται όσοι χρειάζονται πραγματικά» κατέληξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Από την πλευρά του ο Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι έχει κινηθεί σύμφωνα με όσα ορίζει το θεσμικό πλαίσιο, ενώ απαντώντας στην αιχμή του Ν. Τζώρτζη περί συγγενών δήλωσε: «Δηλαδή, αν κάποιος έχει τα προσόντα δεν μπορεί να προσληφθεί λόγω συγγενείας; Σας βεβαιώνω όμως ότι επέλεξα με αντικειμενικά και πολύ αυστηρά κριτήρια. Αλλωστε, όλοι θα κριθούμε».
Καταλήγοντας δε, δήλωσε με έμφαση ότι έναν από τους ειδικούς συνεργάτες του τον ζήτησε η Γενική Διεύθυνση Δασών στην Πάτρα, προκειμένου να βοηθήσει σε υποθέσεις εκεί.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 13-10-2011 10:12
Μή σκάτε κ. Τζώρτζη για τους συγγενείς του δημάρχου κ. Αναστασόπουλου του δήμου σας και μή περιμένετε να συμβεί κάτι θεαματικό από τις καταγγελίες - αντιδράσεις σας.Το περισσότερο που θα πετύχετε θα είναι να γίνετε μονότονος και γραφικός.
Και ο κ. Νίκας,από την πρώτη θητεία του ήδη,τακτοποίησε συγγενείς του στον δήμο Καλαμάτας,σε διάφορες θέσεις,λιγότερο ή περισσότερο ορατές,οι οποίοι μάλιστα το διαλαλούν χαρούμενοι σε κάθε ευκαιρία,αλλά ποτέ δεν έγινε θέμα (αναρρωτιέμαι γιατί) από κανέναν εδώ.Φαίνεται ότι είναι φυσικό επόμενο να τακτοποιούνται μέλη από το σόϊ κάθε δημάρχου,όταν αυτός αναλαμβάνει το αξίωμα,ώστε πλέον να μην αντιδρά κανείς.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # σοφια ιγ. 13-10-2011 12:21
"Σας βεβαιώνω όμως ότι επέλεξα με αντικειμενικά και πολύ αυστηρά κριτήρια."
XAXAXAXAXAXXAXA XAXAX
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Ιωαννης Δ. 13-10-2011 17:39
Δηλαδή τι εννοεί ο Δήμαρχος ότι οι εκλεκτοί του είχαν τα περισσότερα προσόντα . Δηλαδή αν εφάρμοζε τις διαδικασίες ΑΣΕΠ θα είχαν προσληφθεί οι ίδιοι ?
Εξ άλλου η διαφάνεια επιβάλει αν θέλει να είναι εντάξει ο Δήμαρχος να κοινοποιήσει τουλαχιστον στους ανθρώπους που υπέβαλαν αίτηση τι έχει συμβεί.

Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER