Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 19:47

Νέα πυρά Κόλλια εναντίον Κατσίβελα για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Νέα πυρά Κόλλια εναντίον Κατσίβελα για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών 

Σήκωσε το γάντι ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και απαντά στον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους για το θέμα της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.

Μάλιστα επισημαίνει ότι επί της ουσίας δεν λέει τίποτα η χθεσινή ανακοίνωση του δήμου και σημειώνει ότι πετά την μπάλα στην εξέδρα και το γύρισε στην πλάκα. 

Ανεβάζοντας ακόμη πιο πολύ τους τόνους, τού καταλογίζει ότι σφετερίζεται τους αγώνες των αυτοδιοικητικών της ΔΕ Φιλιατρών και της τοπικής κοινωνίας και ότι στην όλη διαδικασία συμπεριφερόταν ως τρίτος. Αλλά και για βολική για την κυβέρνηση επιστολή που έστειλε στο αρμόδιο υπουργείο τον Αύγουστο. 

Κάνει αναφορά στην θητεία του και εύχεται και ο σημερινός δήμαρχος ως απερχόμενος στο τέλος της θητείας του να αποσπάσει τα ίδια θετικά σχόλια που απέσπασε ο ίδιος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόλλια αναφέρει: "Τελευταίο σχόλιο στην απάντηση του δημάρχου Τριφυλίας επί της ουσίας ουδέν.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου για το επικείμενο λουκέτο στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών επιδίωξα να διατρανώσω προς κάθε κατεύθυνση την εύλογη ανησυχία της φιλιατρινής κοινωνίας. Και το έκανα με τον εμφαντικό τρόπο και την αμεσότητα που η ίδια τη τοπική κοινωνία την εκφράζει. 

Ο δήμαρχος «απάντησε» (έστω και κρυπτόμενος στο δελτίο Τύπου του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας). Μη έχοντας όμως κάτι ουσιαστικό να πει πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και το γύρισε στην πλάκα! Επειδή όμως το θέμα είναι εξόχως σοβαρό «για να σπάμε πλάκα» και επειδή δεν θέλω να γίνω και εγώ μέρος αυτής της πλάκας, θα κάνω ένα τελευταίο σχόλιο. Τι απάντησε λοιπόν ο δήμαρχος; Επί της ουσίας ουδέν. Τα ζητήματα που έχουν τεθεί παραμένουν αναπάντητα: 1) Θα συνεχίσει η δημοτική αρχή την διεκδίκηση να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών ανοιχτό και με ποιο τρόπο; 2) Θα παραχωρήσει τελικά ο δήμος χώρο για τη στέγαση του τοπικού αστυνόμου ή ισχύει η πρόταση του δημάρχου για τη στέγασή του στα γραφεία της ΔΕΗ ή του Κέντρου Υγείας; 3) Σχετικά με την μάχη που έδωσε η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος διεκδικεί δάφνες που δεν του ανήκουν σφετεριζόμενος τους αγώνες των αυτοδιοικητικών παραγόντων της ΔΕ Φιλιατρών και της φιλιατρινής κοινωνίας. Ο ίδιος συμπεριφερόταν στις διαδικασίες μάλλον ως «τρίτος» και 4) Πράγματι για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών μεγαλύτερη αξία, έναντι παντός άλλου ακόμη και των αγώνων, έχει η υπογραφή του δημάρχου στην επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο (τον Αύγουστο του 2016, όταν δηλαδή η υπόθεση ήταν ακόμη στα «προζύμια»). Σε αυτήν περιλαμβάνεται και η πολύ βολική για την κυβέρνηση δήλωση ότι «η δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργείου» και για αυτό προτείνει ενημέρωση και διαβούλευση προκειμένου να ετοιμαστούν οι κοινωνίες για να δεχθούν τις μεταβολές !

Τέλος στα περί απολογισμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τις αιχμές που κατά την προσφιλή του τακτική εκτοξεύει ο δήμαρχος να του θυμίσουμε ότι :1) Εμείς δεν παραλάβαμε δήμο παρά μόνο χρέη. Μειώσαμε όμως τα χρέη, οργανώσαμε δήμο και του τον παραδώσαμε. Να δούμε αυτός τι θα παραδώσει. 2) «Αυτή η δημοτική αρχή» βρίσκεται ήδη στο μέσο της θητείας της. Εχει επομένως αποκτήσει παρελθόν και ήδη κρίνεται. Και καλό θα είναι ο δήμαρχος να αφουγκραστεί την κοινωνία και όχι μόνο τον «Ναπολεόντειου» χαρακτήρα περίγυρό του. 3) Τα βασικά στελέχη «αυτής τη δημοτικής αρχής» αποτελούσαν τον βασικό κορμό και της προηγούμενης, επομένως ο δήμαρχος τον καθρέπτη του λοιδορεί. Και τέλος η τελική «αναμέτρηση» θα γίνει στο τέλος της θητείας «αυτής της δημοτικής αρχής». Και εύχομαι τότε ως απερχόμενος δήμαρχος να αποκομίσει τα ίδια θετικά σχόλια που εκφράστηκαν για το πρόσωπό μου ως δημάρχου και για την θητεία μου κατά την αποχαιρετιστήρια – απολογιστική συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά και να έχει κερδίσει την ίδια εκτίμηση της κοινωνίας.

Αυτά. Τελεία και παύλα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω στο ίδιο ζήτημα. Ο καθένας πλέον κρίνεται κατά τα έργα του και κατά τα κρίματά του".

 

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER