Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 08:44

Επανεκλογή Καλκαβούρα στο Δήμο Τριφυλίας: Πληγωμένη η μείζων μειοψηφία

Γράφτηκε από τον

Χωρίς εκπλήξεις αλλά με τριγμούς και ρήγματα στη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Τριφυλίας.

Πρόεδρος επανεξελέγη κατά πλειοψηφία ο Ιωάννης Καλκαβούρας που ήταν πρόταση του δημάρχου και με ομόφωνη απόφαση της παράταξης της πλειοψηφίας, αντιπρόεδρος επίσης κατά πλειοψηφία ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης και γραμματέας κατά πλειοψηφία ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την πλευρά της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας.

Ωστόσο αμέσως μετά την εκλογή του νέου προεδρείου και την ανάληψη των καθηκόντων του, με επιστολή του προς το Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος της μείζονος μειοψηφίας από το συνδυασμό του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μη πρότασή του από την παράταξή του για τη θέση του αντιπροέδρου, καθώς παρά την επιθυμία του υπήρξαν αντιρρήσεις στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα τελικά να προταθεί ο κ. Κυριακουλόπουλος.

Οσον αφορά την εκλογική διαδικασία, για τη θέση του προέδρου από τους 24 παρόντες συμβούλους που ψήφισαν ο κ. Καλκαβούρας έλαβε 16 ψήφους -σίγουρα και μία ψήφος από την αντιπολίτευση καθώς οι παρόντες της συμπολίτευσης ήταν 15-, ενώ υπήρξαν 7 λευκά και 1 άκυρο που αντί για ψηφοδέλτιο είχε φωτοτυπία τη φιγούρα του Καραγκιόζη.

Για τη θέση του αντιπροέδρου, ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος έλαβε 20 ψήφους από τους 25 παρόντες συμβούλους, ενώ υπήρχαν και 5 λευκά. Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από τους 24 συμβούλους που ψήφισαν έλαβε 20 ψήφους και υπήρχαν 4 λευκά.

Οσον αφορά την Οικονομική Επιτροπή, από την πλευρά της πλειοψηφίας ως τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Αναστάσιος Αδρακτάς, Γιώργος Τσακανίκας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, με αναπληρωματικούς τους Γιάννη Μερκούρη, Αναστάσιο Πούλο, Γιάννη Κατσούλα. Από τις αντιπολιτεύσεις εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Ιωάννα Μαραβελή, με αναπληρωματικούς τους Αλέξανδρο Κουτρουμπή και Σαράντο Κουκούμη.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από την πλευρά της συμπολίτευσης τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Αναστάσιος Πούλος, Σπύρος Χρονόπουλος, Ανδρέας Μπουγάς, Παναγιώτης Τσίγγανος, με αναπληρωματικούς τους Γιάννα Κωνσταντέλου, Ιωάννη Αδρακτά, Δημήτρη Σαρματζή. Από τις αντιπολιτεύσεις τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Αλέξανδρος Κουτρουμπής, Σωτήρης Μπακούρος, με αναπληρωματικούς τους Γεώργιο Σκιαδά και Ανδρέα Στεργιόπουλο.

Κ.Μπ.