Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 08:04

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης: Με απόλυτη συναίνεση η εκλογή Κοτταρίδη

Γράφτηκε από την
Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης: Με απόλυτη συναίνεση η εκλογή Κοτταρίδη

Ο Νίκος Κοτταρίδης εκλέχτηκε παμψηφεί πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κατά τις χθεσινές δημαιρεσίες.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία εκλέχτηκε αντιπρόεδρος και ο Νίκος Χονδρός από την πλειοψηφία γραμματέας, καθώς η ελάσσων μειοψηφία δεν πρότεινε υποψήφιο.

Ο κ. Γιαννόπουλος εκλέχτηκε και αυτός παμψηφεί με 32 θετικές ψήφους. Ο γραμματέας συγκέντρωσε 29 θετικές ψήφους σε σύνολο 32 παρόντων δημοτικών συμβούλων (οι 20 είναι της πλειοψηφίας), ενώ 3 ψήφισαν λευκό.

Χθες εκλέχτηκαν επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή η οποία είναι 8μελής, εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι: Αντώνης Νικολόπουλος, Χρήστος Καρύδης, Γεωργία Παναγοπούλου, Τάσος Τσερπές και Κώστας Γεωργακόπουλος από την πλειοψηφία, Στάθης Αναστασόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος και Τάσος Παπαγεωργίου από τη μειοψηφία. Ως αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι: Νίκος Ξενογιάννης, Νίκος Χονδρός και Ανδρέας Τράκας από την πλειοψηφία, Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Δημήτρης Γαλιάτσος από τη μειοψηφία.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία είναι επίσης 8μελής, εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι: Γεωργία Παναγοπούλου, Τάσος Τσερπές, Χρήστος Καρύδης, Κώστας Γεωργακόπουλος και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος από την πλειοψηφία, Στάθης Αναστασόπουλος, Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Δημήτρης Γαλιάτσος από τη μειοψηφία. Ως αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι: Χρήστος Χριστόπουλος, Αναστάσιος Πουλόπουλος και Νίκος Ξενογιάννης από την πλειοψηφία, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος από τη μειοψηφία.

Σημειώνεται ότι η θητεία τόσο του προεδρείου όσο και των Επιτροπών με αυτή τη σύνθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Κοτταρίδης απευθυνόμενος στο Σώμα δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να είναι δίκαιος προς όλες τις παρατάξεις και πως θα λειαίνει τις αντιθέσεις και θα συνθέτει τις αντιτιθέμενες απόψεις. Με καλά λόγια μίλησε και για τη θητεία του απερχόμενου προέδρου Χρήστου Χριστόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο δημοκρατικό και με απαράμιλλο ήθος.

Ο αντιπρόεδρος Παν. Γιαννόπουλος και ο γραμματέας Νίκος Χονδρός είπαν ότι θα συμβάλουν στην καλή λειτουργία του Σώματος.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης δήλωσε ευτυχής και περήφανος για τη σύμπνοια και αγάπη που επέδειξαν χθες όλες οι παρατάξεις στις δημαιρεσίες και τόνισε πως ο Δήμος Μεσσήνης λειτούργησε ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους.  

Συγχαρητήρια για την εκλογή τους έδωσε στο νέο προεδρείο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος. Επίσης είπε πως με τη σύμπνοια που επικράτησε χθες στις δημαιρεσίες το Δ.Σ. Μεσσήνης πέρασε ένα μήνυμα συνεργασίας.

Τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος των πολιτών ευχήθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο οποίος συνεχάρη τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Σώματος Χρ. Χριστόπουλο για τη δημοκρατικότητά του. Ο κ. Χριστόπουλος πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και το Σώμα και συνεχάρη το νέο προεδρείο για την εκλογή τους.

 

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ανακοίνωσε και το νέο διοικητικό σχήμα στο δήμο. Ο ίδιος αναλαμβάνει υπό την εποπτεία του τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών.

Ο Νίκος Ξαρχάκος ορίστηκε εκ νέου αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ ο Κώστας Γεωργακόπουλος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Η Γεωργία Παναγοπούλου ορίστηκε αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη επικοινωνίας του δήμου, ο Ανδρέας Τράκας αναλαμβάνει τη Συντήρηση Υποδομών. Ο Χρήστος Χριστόπουλος ορίστηκε αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Παιδείας, Υγείας και υπεύθυνος για τους Παιδικούς Σταθμούς, ο Χρήστος Καρύδης αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Ειδικότερα, υπό την ευθύνη του κ. Καρύδη θα λειτουργούν το Γραφείο ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, της προστασίας του καταναλωτή και της χορήγησης αδειών εμπορικών και γενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, το Τμήμα Εσόδων Περιουσίας, αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας. Ο Αντώνης Νικολόπουλος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER