Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 13:14

Ανακοινώνει αντιδημάρχους σήμερα ο Κατσίβελας 

Γράφτηκε από τον

Σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Τριφυλίας, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες αλλά και να δημιουργήσει ένα πιο λειτουργικό σχήμα.

Απ' ό,τι φαίνεται ο δήμαρχος θα οδηγηθεί σε ένα μικτό σχήμα παλαιών και νέων προσώπων που θα καταλάβουν θέση αντιδημάρχου, μιας και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αλλάξουν όλα τα πρόσωπα. Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται, αφού όλα βρίσκονται στο χέρι του δημάρχου. 

Από την άλλη, οι δημαιρεσίες της Κυριακής άφησαν αρκετά… απόνερα πίσω τους, κυρίως στην αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα στη μείζονα, αφού εκεί είχαμε την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ασημακόπουλου. Επίσης σίγουρα υπήρχε και η διαρροή τουλάχιστον μιας ψήφου από τη γραμμή του λευκού που είχε δοθεί για την εκλογή του προέδρου, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε ο πρόεδρος πήρε 16 ψήφους από τους 15 παρόντες συμβούλους της πλειοψηφίας. Οπως όλα δείχνουν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος καλείται να διαχειριστεί την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της παράταξής του και να κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες -μιας και η παράταξη αποτελείται από την προεκλογική συνεργασία δύο συνδυασμών, του δικού του και του Σωτήρη Μπακούρου. Εξάλλου οι πληροφορίες θέλουν τον Σωτήρη Μπακούρο να έκανε ένσταση στο πρόσωπο του Γιώργου Ασημακόπουλου που θέλησε να θέσει υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος. 

Σε ό,τι αφορά τις δημαιρεσίες, απαρατήρητη δεν πρέπει να περνά και η απουσία από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλου Ζαχαρία Κανελλόπουλου, η οποία μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει εκφράσει δημόσια ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης και έχει ασκήσει κριτική στον δήμαρχο. Από εκεί και πέρα αν η «παράδοση» τηρηθεί στο Δήμο Τριφυλίας δεν αποκλείεται να ακούσουμε στη συνέχεια και άλλες φωνές διαμαρτυριών από «κομμένους» αντιδημάρχους.

 

Κ.Μπ.