Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 08:14

Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

 

Το δρόμο της ένταξης και της χρηματοδότησης από το νέο ΕΠΠΕΡΑΑ, παίρνει η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας στο Νέδοντα, στο φυτώριο του δήμου.

Η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας για ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" 2014 - 2020, στον Τομέα "Περιβάλλον" βρίσκεται ψηλά στην αξιολόγηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (3η σε 15 συνολικά) με δημόσια δαπάνη 998.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τo κονδύλι που διατίθεται μέσω του ΕΣΠΑ και του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος επαρκεί για την ανωτέρω χρηματοδότηση προς το Δήμο Καλαμάτας και το έργο θα κατασκευαστεί.

Η μελέτη προβλέπει ότι το Ανοιχτό θέατρο θα έχει 1.800 - 2.000 θέσεις και το κοίλο θα είναι στραμμένο προς το Κάστρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 998.000 ευρώ.
Αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη, γιατί είναι στην "καρδιά" της πόλης, έχει εύκολη προσβασιμότητα και εκατοντάδες θέσεις για στάθμευση οχημάτων.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι στην κατασκευή θα εφαρμοστούν οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και θα διατηρηθεί η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα κατά μήκος της κοίτης του ποταμού. Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα δέντρα, πλην ορισμένων γερασμένων και θα φυτευτούν καινούργια. Επίσης, θα κατασκευαστούν χαμηλού ύψους κτήρια υποδομών, των οποίων τα δώματα θα φυτευτούν. Οι κερκίδες θα κατασκευαστούν από μεταλλικά δικτυώματα για ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του χώρου με κατασκευές και την αποτροπή δημιουργίας φραγμάτων στην κίνηση του αέρα.

Επιλέχθηκε και μελετήθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου με χωρητικότητα έως 2.000 ατόμων, εκ των οποίων 1.600 - 1.800 θα κάθονται σε μεταλλικές κερκίδες με πλαστικά μόνιμα ή ανακλινόμενα καθίσματα και 150 άτομα σε μία μικρή κερκίδα από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, που θα κατασκευαστεί πάνω σε βάση από σκυρόδεμα. Επίσης, θα δημιουργηθούν περιμετρικές διαδρομές περιπάτου και διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στην περιοχή πίσω από τη σκηνή θα κατασκευαστεί ένα μονώροφο κτήριο 350 τ.μ., όπου θα στεγαστούν αποδυτήρια καλλιτεχνών, χώροι υγιεινής και ένα κυλικείο. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER