Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 08:37

Ο Νίκας καλεί βουλευτές για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Νίκας καλεί βουλευτές για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

 

Μεθαύριο Παρασκευή θα γίνει στο νέο Δημαρχείο η σύσκεψη για την παραμονή σε λειτουργία του στρατοπέδου "Παπαφλέσσα" του 9ου Συντάγματος Πεζικού, στην Καλαμάτα.

Οπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη που συγκαλεί ο δήμος,  θα κληθούν να μετάσχουν οι βουλευτές Μεσσηνίας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, άλλοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων. Το ζητούμενο είναι ποιοι βουλευτές θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση Νίκα και ειδικά αν θα μετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είναι ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία αλλά δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το δήμαρχο Καλαμάτας.  

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, που προκάλεσε αντιδράσεις και τη μεθαυριανή σύσκεψη, το στρατόπεδο της Καλαμάτας μαζί με όλα τα άλλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο θα κλείσουν μετά τον Ιούλιο, για λόγους αναδιάρθρωσης του στρατεύματος και εξοικονόμησης πόρων.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση και παρατηρήσεις του συμβούλου Θ. Μπρεδήμα.

ο δήμαρχος Π. Νίκας εκτίμησε πως «αν υπάρχει στρατιωτικό δόγμα να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου, θα είναι δύσκολα τα πράγματα». Δήλωσε, ωστόσο, ότι «άλλο η πολιτική και άλλο η πόλη και τα συμφέροντά της».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER