Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 17:12

Παράταση 6 μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από την

Την παράταση κήρυξης του Δήμου Δυτικής Μάνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες ακόμα, για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος, για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ζητώ την παράταση έκτακτης ανάγκης, γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη φορά που πήραμε παράταση», παρατήρησε ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας και σημείωσε: «Υπάρχουν αποθηκευμένα προσωρινά απορρίμματα στον Αγιώργη. Εχουμε απομακρύνει αρκετά και θα απομακρύνουμε και άλλα μέχρι να καθαρίσει η περιοχή».

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Γιαννημάρας ανέφερε ότι «εγώ 3,5 χρόνια έμεινα και δεν κήρυξα το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Την έκτακτη ανάγκη θα τη μάθει όλο το Διαδίκτυο, θα το μάθουν και οι ξένοι ότι βρομάμε και είμαστε σε έκτακτη ανάγκη και δε θα έλθουν». Παρατήρησε πως «έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σκουπίδια, για να πούμε τις απόψεις μας, τις ιδέες μας».

Ο κ. Μαραμπέας επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας, διότι είμαστε μικρός δήμος και πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Πάμε πάρα πολύ καλά στην ανακύκλωση. Φέτος υπολογίζουμε να περάσουμε τους 300 τόνους. Θα προχωρήσουμε στην κομποστοποίηση, ώστε να μειώσουμε τα σκουπίδια και έτσι θα μειωθεί το κόστος και θα βρεθεί λύση».