Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 21:13

Η Γιάννα Κωνσταντέλου αντιδήμαρχος Τριφυλίας 

Γράφτηκε από την

Η Γιάννα Κωνσταντέλου είναι η νέα αντιδήμαρχος Τριφυλίας με αρμοδιότητα το οικονομικό κομμάτι του δήμου. Η ανακοίνωση του ονόματος έγινε από τον ίδιο το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα και σήμερα αναμένεται η υπογραφή της σχετικής απόφασης.

Η κ. Κωνσταντέλου είναι δημοτική σύμβουλος εκλεγμένη στη ΔΕ Κυπαρισσίας, απόφοιτος λογιστικής και εργαζόμενη στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας. Δημοτική σύμβουλος είχε εκλεγεί πάλι στον καποδιστριακό Δήμο Κυπαρισσίας, ενώ είχε διατελέσει ειδική σύμβουλος και γενικός γραμματέας στο Δήμο Τριφυλίας την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Με αρμοδιότητα τα οικονομικά του δήμου αναμένεται να οριστεί και πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα ονόματα των αντιδημάρχων, φαίνεται να έχουν «σκαλώσει» στο νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. 

Ειδικά στην περίπτωση των συνταξιούχων, που σύμφωνα με το νέο νόμο εφόσον αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης ακόμη και χωρίς αμοιβή να στερούνται την σύνταξή τους, όπως σημειώνει και η ΚΕΔΕ η οποία σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως για αυτό το ζήτημα. 

Ετσι προφανώς θα δημιουργηθούν καραμπόλες στις επιλογές προσώπων τόσο των αντιδημάρχων όσο και για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος ήδη έχει εκλεγεί, αλλά και στο Νομικό Πρόσωπο. Στο δήμο πάντως αναμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο προκειμένου να επεξηγηθεί ακριβώς τι ισχύει, καθώς στις προθέσεις του δημάρχου, όπως όλα δείχνουν, δύο από τις επιλογές του για την θέση του αντιδημάρχου είναι συνταξιούχοι.

 Κ.Μπ.