Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 14:06

Εργαστήρι Βιώσιμης Ανάπτυξης: Μετά από αξιολόγηση τα έργα υποδομών ύψους 5 εκατ. ευρώ 

Γράφτηκε από την

Παρουσία δεκάδων ατόμων, κυρίως εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου, πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, το θεματικό εργαστήρι για τα ζητήματα υποδομών, περιβάλλοντος και πολιτισμού, για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Ε.Π. "Πελοπόννησος 2014 - 2020".

Αρχικά μια πρώτη ενημέρωση έκαναν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος και ο Γιάννης Λαϊνάς, συνεργάτης του Δημήτρη Οικονόμου καθηγητή Πολεοδομίας - Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμβούλου του Δήμου Καλαμάτας.

Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Βασίλης Τζαμουράνης ενημέρωσε ότι από το πρόγραμμα προβλέπονται συνολικά 9,2 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 5 εκ. προορίζονται για  ζητήματα υποδομών, περιβάλλοντος και πολιτισμού. Παραδέχθηκε ότι λίγα πράγματα χωράνε στα 5 εκ. ευρώ και παρατήρησε πως θα γίνει αξιολόγηση και θα υπάρξουν προτεραιότητες για διεκδίκηση χρηματοδότησης και από τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ή και από άλλα προγράμματα. Ο διευθυντής παρουσίασε τις προτάσεις του δήμου για τα έργα και τις παρεμβάσεις στις περιοχές υλοποίησης του προγράμματος, στην παραλιακή ζώνη από τον Κορδία έως το "Φιλοξένια" και σε τμήμα του Ιστορικού Κέντρου, που είναι υποβαθμισμένο.

Ο κ. Βεργόπουλος κάλεσε τους παριστάμενους να καταθέσουν και γραπτώς, ηλεκτρονικώς μέχρι τις 24 Μαρτίου, τις προτάσεις και τις ιδέες τους στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr), είτε μέσω e-mail στο baa@kalamata.gr.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν θεματικά εργαστήρια για ζητήματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης (Δευτέρα 13/3) και κοινωνικής πολιτικής (Τετάρτη 15/3), στο παλιό Δημαρχείο, στις 7 το βράδυ.