Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 08:54

Οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Σε εκτεταμένες αλλαγές, όπως είχε προαναγγείλει, προχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και όρισε χθες, 5 νέους αντιδημάρχους, ενώ παρέμεινε ο Θανάσης Βασιλόπουλος στον κάθε άλλο παρά ελκυστικό τομέα καθαριότητας.

«Το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς», δήλωσε χθες, με κολακευτική διάθεση, ο κ. Νίκας, ενώ στην προαναγγελία, με πιο αυστηρό ύφος, είχε επισημάνει πως «θα δώσω ευκαιρίες σε όλους. Ολοι έχουν δικαίωμα να δοκιμάσουν σε θέση ευθύνης». 

Για την απόφασή του να καθοριστεί η θητεία τους μέχρι τον Αύγουστο του 2018 για το αν τότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αποφασίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος το 2019, μας απάντησε ότι «στην πολιτική ξέρω και πότε να μπαίνω και πότε να βγαίνω».

Οι νέοι αντιδήμαρχοι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της δημοτικής θητείας (οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο του 2019), είναι οι: 1) Θανάσης Ηλιόπουλος, δικηγόρος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας - Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων. 2) Παναγιώτα Ντίντα, μηχανολόγος μηχανικός, αρμόδια για θέματα Ανάπτυξης - Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. 3) Δημήτρης Δημόπουλος, πολιτικός μηχανικός -οικονομολόγος, αρμόδιος για θέματα Υποδομών. 4) Γιάννης Αδαμόπουλος, γεωπόνος, αρμόδιος για θέματα Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Διαμερισμάτων. 5) Θανάσης Βασιλόπουλος, επαγγελματίας, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και Αμαξοστασίου.
6) Παύλος Μπουζιάνης, φαρμακοποιός, αρμόδιος για θέματα Υγείας - Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Αναπληρωτής του δημάρχου για τους πρώτους μήνες, μέχρι 31 Αυγούστου του 2017, ορίστηκε ο Π. Μπουζιάνης.
Οπως ανακοινώθηκε, αντιμισθία θα καταβάλλεται στους τέσσερις από τους έξι αντιδημάρχους. Ο καθορισμός όσων θα λαμβάνουν αντιμισθία και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα θα γίνουν με νεότερη απόφαση του δημάρχου.

Στο ερώτημα γιατί ο ορισμός έγινε μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018 και όχι έως το τέλος της δημοτικής θητείας, ο κ. Νίκας απάντησε ότι αυτό «θα δώσει την ευκαιρία να οδηγηθούμε στην τελική φάση του δημοτικού μας έργου από τις καλύτερες δυνατές θέσεις. Ολοι πρέπει να δοκιμαστούν παντού. Ολοι κάνουν χώρο και για τους άλλους. Αυτό σημαίνει αδελφικότητα, συναδελφικότητα, κοινή προσπάθεια. Και ευγνωμονώ αυτούς που είχαν θητεία στην προηγούμενη περίοδο. Γιατί βάζουν τα συμφέροντα της Καλαμάτας πάνω από τις όποιες φιλοδοξίες. Τις φιλοδοξίες τις στηρίζω. Χαίρομαι οι συνεργάτες μου να  έχουν φιλοδοξίες».

Στην ερώτησή μας αν τον Αύγουστο του 2018, θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αποφασίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος το 2019, απάντησε: «Εγώ ξέρω στην πολιτική και πότε να μπαίνω και πότε να βγαίνω. Να είσαι βέβαιος γι’ αυτό. Θα τα κουβεντιάσω όλα αυτά πρώτα με τους συνεργάτες μου και μετά θα τα πληροφορηθείτε και εσείς».

Αρχικά, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους απερχόμενους  αντιδημάρχους και τη μέχρι πρότινος πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενημερώνοντας ότι οι νέοι αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2018, παρατήρησε πως «τότε θα συζητήσω και πάλι με τα μέλη της πλειοψηφίας για το σχήμα εκείνο, το οποίο θα οδηγήσει τη δημοτική παράταξη, την "Πρωτοβουλία", στην τελική ευθεία».

Ο κ. Νίκας είπε πως «το κριτήριο είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία της προσφοράς και, μάλιστα, από πρωταγωνιστική θέση και να κάνουμε το καλύτερο για το λαό της Καλαμάτας. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ, όλοι οι μετέχοντες του συνδυασμού, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, να έχουν την ευκαιρία από μία θέση σημαντική να προσφέρουν προς τον καλαματιανό λαό και να δείξουν τις δυνατότητές τους».
Τέλος, ανέφερε ότι «την προσεχή Κυριακή θα έχετε πλήρη εικόνα για την κατανομή όλων των θέσεων στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Καλαμάτας».

Γ.Σ.