Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 09:33

Σήμερα η σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας: Να μιλήσουν οι βουλευτές για το στρατόπεδο

Γράφτηκε από την

 

Με ενδιαφέρον αναμένεται, εφόσον συμμετάσχουν στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο δήμαρχος Παν. Νίκας για σήμερα στις 2 μ.μ., η θέση των  βουλευτών για το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού καθώς δεν έχουν εκφράσει την άποψή τους για το θέμα από τότε που έγινε γνωστή η είδηση για το “λουκέτο”. 

Στη σύσκεψη που συγκαλεί ο δήμος, έχουν κληθεί να μετάσχουν οι βουλευτές Μεσσηνίας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, άλλοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων (του Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου).

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, που προκάλεσε αντιδράσεις και τη σημερινή σύσκεψη, το στρατόπεδο της Καλαμάτας μαζί με όλα τα άλλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο θα κλείσουν μετά τον Ιούλιο, για λόγους αναδιάρθρωσης του στρατεύματος και εξοικονόμησης πόρων.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, που έχει έγκυρη ενημέρωση για τις Ενοπλες Δυνάμεις, με επιστολή του επιβεβαιώνει ότι κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας και παράλληλα ρωτά αν θα μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.