Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 19:49

Αίτημα για χρηματοδότηση του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών

Γράφτηκε από την

Ο φάκελος για την υλοποίηση του έργου ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών υποβλήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Τριφυλίας για χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 750 χιλ. ευρώ.
Μετά το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων και  το δεύτερο μέρος του βιολογικού καθαρισμού Αετού αυτό είναι το τρίτο έργο που υποβάλετε στο ΕΣΠΑ , ενώ ακολουθεί και η επαναχρησιμοποίηση του νερού από τους βιολογικούς καθαρισμούς Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.
Αναλυτικά για τις προτάσεις που έχουν γίνει στο ΕΣΠΑ αλλά και στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής μας μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα έργα στο δήμο Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος σημειώνοντας
«Η τεχνική υπηρεσία ολοκλήρωσε και υπέβαλε το φάκελο για το έργο αποπεράτωσης του δικτύου ύδρευσης των Φιλιατρών , προϋπολογισμού 750 χιλ. ευρώ έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης της πόλης των Φιλιατρών.
Να σημειώσουμε ότι η τεχνική υπηρεσία έχει ολοκληρώσει και έχει υποβάλει για το ΕΣΠΑ τον φάκελο του βιολογικού καθαρισμού της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 13,5  εκ. ευρώ , το φάκελο για το υπολειπόμενο τμήμα που αφορά το βιολογικό καθαρισμό τη Δημοτικής Ενότητας  Αετού προϋπολογισμού 1,3 εκ. περίπου, το οποίο το πρώτο μέρος είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Συγχρόνως ετοιμάζεται η υποβολή φακέλου για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων από τους βιολογικούς καθαρισμούς Φιλιατρών και Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Επίσης ολοκληρώνονται οι μελέτες για την υποβολή φακέλων στο πρόγραμμα Μπαλτατζής του δρόμου Πολυθέα – Κοπανάκι καθώς επίσης η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου Περδικονερίου.  Δυστυχώς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις για οδοποιίας  καθώς αυτό μπορεί να γίνει μόνο από πυρόπληκτες περιοχές , έτσι δεν μπορούμε να εντάξουμε την ολοκληρωμένη μελέτη που έχουμε για την οδοποιία της Τριπύλας , για την οποία αναμένουμε άλλες προσκλήσεις. 
Επίσης αναμένουμε την έκδοση και άλλων προσκλήσεων και μια από αυτές είναι η πρόσκληση για την τουριστική αξιοποίηση κτηρίων στα οποία μπορεί να ενταχθεί το Τουριστικό Γαργαλιάνων , οι μελέτες για τις αποθήκες των Γαργαλιάνων , αλλά και το κτήριο Συγγρού στον Αετό»

Κ.Μπ.


NEWSLETTER