Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 21:02

"Σε αυτό τον τόπο υπάρχει μόνο η Αθήνα", δηλώνει ο Νίκας με αφορμή την κυβερνητική κινητοποίηση γαι τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον

"Λυπάμαι γιατί όλοι έχουμε περάσει κρίσεις με τα σκουπίδια στους δρόμους, αλλά η κυβέρνηση κινητοποιείται μόνο όταν πνίγεται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη" τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση της "Ε" για τη φημολογούμενη διακοπή μισθοδοσίας σε δήμους που δεν μαζεύουν τα απορρίμματα λόγω καταλήψεων. "Τουλάχιστον 4-5 φορές έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με λόφους σκουπιδιών και σερνόμαστε σε διαδρόμους υπουργείων για μία λύση. Φαίνεται πάντως ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει μόνο η Αθήνα" συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Νίκας.
Οσο για την κίνηση του υπουργείου περί διακοπής μισθοδοσίας τη χαρακτήρισε εκβιαστική και αντισυνταγματική. "Δεν συμφωνώ με τις καταλήψεις ως μορφή αντίδρασης, αλλά στους εργαζόμενους υπάρχει απελπισία και από απελπισμένους όλα μπορείς να τα περιμένεις" υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμάτας και με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Δεν παρέλειψε φυσικά να καταδικάσει τα κρούσματα βίας εναντίον συναδέλφων του στη συνεδρίαση στην ΚΕΔΕ επισημαίνοντας ότι οι πολίτες έχουν ως όπλο την ψήφο τους και όποιον δεν τους αρέσει μπορούν να τον απομακρύνουν καταψηφίζοντάς τον και όχι χειροδικώντας.
Καταλήγοντας πάντως ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί οι δημόσιοι και ιδίως οι δημοτικοί υπάλληλοι, τονίζοντας ότι αυτό τον οδήγησε στις μειώσεις κατά 50% των νόμιμων αμοιβών των προέδρων των νομικών προσώπων ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που χειμάζονται.