Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 16:43

Απάντηση για την κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση για την κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας

Το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας δεν έχει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη της Κυπαρισσίας, η οποία «για 9 ολόκληρα χρόνια δεν εφαρμόστηκε ποτέ και περιφερόταν μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, για λόγους τους οποίους γνωρίζει ο Δήμος Τριφυλίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας σε επιστολή του προς την «Ε», με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αναλυτικά, το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας αναφέρει: «Σχετικά με το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κυπαρισσίας και αυτά τα οποία έγραψε η έγκριτος εφημερίδα της Μεσσηνίας "Ελευθερία" στις 11 Μαρτίου 2017, περί ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου για την καθυστέρηση της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης, είμαστε υποχρεωμένοι, χάριν της αληθείας, να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η κυκλοφοριακή μελέτη για την Κυπαρισσία δεν εκκρεμεί εδώ και 1 χρόνο, όπως λανθασμένα ανεγράφη στο φύλλο της "Ελευθερίας", αλλά εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια, από το 2008.

2. Από το 2008 έως και σήμερα, για 9 ολόκληρα χρόνια, η μελέτη δεν εφαρμόστηκε ποτέ και περιφερόταν μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, για λόγους τους οποίους γνωρίζει ο Δήμος Τριφυλίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

3. Το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, για όλη αυτή την αναβλητικότητα και την σχεδόν 10ετή αδράνεια και καθυστέρηση εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία, δεν έχει καμία σχέση, καμία εμπλοκή και καμία ευθύνη. Ούτε, άλλωστε, είναι θέμα της δικής του αρμοδιότητος. Κακώς, κάκιστα, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν το Λιμενικό Ταμείο και να του αποδώσουν ευθύνες. Ας αναζητηθούν οι ευθύνες αλλού.

4. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, μόλις πριν 1 χρόνο περίπου, ζήτησε εγγράφως από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας να αποφανθεί για την μονοδρόμηση ή μη του παραλιακού δρόμου, ο οποίος περιβάλλει τη λιμενική ζώνη του λιμένος Κυπαρισσίας, από τον λιμενοβραχίονα έως και το κάμπινγκ, καθώς και την Ιόνια Οδό. Το Λιμενικό Ταμείο, με έγγραφό του στις 24 Μαΐου του 2016, απάντησε ότι οι δύο αυτοί συγκεκριμένοι δρόμοι δεν μπορούν να μονοδρομηθούν διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου και επιστροφής από το λιμάνι. Αυτή ήταν και είναι η μοναδική μας εμπλοκή στο όλο θέμα.

5. Οι υπογραφές μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, όπως μας πληροφορεί η "Ελευθερία", μπήκαν πριν λίγες ημέρες, δηλαδή 10 μήνες μετά από το έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας.

Μετά από όλα αυτά, τίθενται τα εξής ερωτήματα: α) Ποιος ευθύνεται και για αυτήν την επιπλέον δεκάμηνη καθυστέρηση; Ασφαλώς όχι το Λιμενικό Ταμείο. β) Ποιος ευθύνεται για τα 9 χρόνια μη εφαρμογής της μελέτης;

Τώρα όλοι γνωρίζουν την αλήθεια».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER