Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 21:37

Νέα διαμάχη για τη μετακόμιση υπηρεσιών στο Δ.Σ. Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Νέα διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης σημειώθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του τη Δευτέρα το βράδυ με αφορμή το θέμα της μετακόμισης των υπηρεσιών του δήμου σε νέο κτήριο ιδιοκτησίας Λυκόγιαννη στην οδό Λαγοπάτη.  Η συζήτηση έγινε βέβαια απόντος του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Παυλή και μετά από αίτημα του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκου Δελφάκη σχετικά με το κόστος του ενοικίου, που σε μηνιαία βάση ανέρχεται σε 24.564 ευρώ και το οποίο θεωρείται υπερβολικά επιβαρυντικό για τα οικονομικά του δήμου - με δεδομένη την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Επίσης από την μειοψηφία τονίστηκε πως δεν έγινε σωστή διαχείριση του όλου θέματος και θα πρέπει η διαδικασία να επαναληφθεί ώστε να επιτευχθεί μικρότερο ενοίκιο, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Κακλαμάνος τόνισε πως δεν προηγήθηκε συζήτηση με τους ιδιοκτήτες των κτηρίων που ήδη νοικιάζει ο δήμος ώστε να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος και με βάση αυτό να διαπραγματευτεί καλύτερα ο δήμος με τους ιδιοκτήτες. Και ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη- Νέα Εποχή» Κώστας Γεωργακόπουλος ανέφερε πως η πόλη γνώριζε εκ των προτέρων σε ποιο κτήριο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες και αυτό προκαλεί ερωτηματικά, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για δημιουργία ενός διοικητηρίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Νικολάου που ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του μισθώματος. Από τη δική του πλευρά ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών Σάββας Σαββάκης ανέφερε πως πρόθεσή τους ήταν η μεταφορά σε ένα νέο κτήριο όλων των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και στην πρόσκληση ενδιαφέροντος εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος. Σημείωσε επίσης  πως για την ανέγερση ιδιόκτητου δημαρχείου απαιτούνται πολλά χρήματα  -γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ- που δεν υπάρχουν και δεν είναι εποχές για λήψη δανείου.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Νέα παράταση 5 μηνών  για την Πλατεία Αρεως ψήφισε εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης τη Δευτέρα το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, η συμπληρωματική μελέτη έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και περιμένουν την έγκρισή της. Ωστόσο ακόμα παραμένει αμφίβολο αν θα εγκριθεί, ενώ ο Δήμος Τρίπολης θα στείλει και επιπλέον έγγραφα για την ενίσχυση της κίνησής του να προχωρήσει σε συμπληρωματική μελέτη. Η ελάσσων μειοψηφία πάντως και ο Κώστας Γεωργακόπουλος φάνηκε κάθετα αντίθετος τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί περαιτέρω το κόστος της πλατείας και βλέπει το μέλλον της «ζοφερό» αν και εύχεται να διαψευστεί.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΜΑΡΤΖΗ ΛΟΓΩ ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον βρεφονηπιακό σταθμό του Ιδρύματος Βοσυνιώτη στην Τρίπολη ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος του ιδρύματος Γιώργος Σαμαρτζής αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα πρέπει ο σταθμός να δοθεί εκεί που μπορούν να τον διαχειριστούν», εννοώντας προφανώς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία λίγες μόνο μέρες μετά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα χρηματοδοτηθεί ο σταθμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να καλυφθούν και κάποιες άλλες ανάγκες. Ο κ. Σαμαρτζής τόνισε πως η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν έχουν κάνει τίποτα και αυτό που έχει αποκομίσει είναι αδιαφορία και ανικανότητα.
Στη συνέχεια και ενώ επικράτησε ένταση στη συνεδρίαση ο κ. Σαμαρτζής αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος απουσίαζε στην Τοσκάνη και δεν έχει κάνει κάποιες δηλώσεις για το όλο θέμα.