Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 18:14

Ακόμα περιμένουν επίδομα 148 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ακόμα περιμένουν επίδομα 148 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας

Θύματα της γραφειοκρατίας έχουν πέσει 148 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας, που δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα για τις οικοσκευές, από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη, το υπουργείο στηριζόμενο στην αλλαγή του νόμου, ζητεί επιπλέον στοιχεία για να στείλει τα χρήματα.

Μετά τα συμπληρωματικά στοιχεία (3.000 φωτοτυπίες χρειάστηκαν για τα πρακτικά της επιτροπής ένταξης των δικαιούχων και για τα φορολογικά τους στοιχεία) που ζήτησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κι εστάλησαν από το δήμο, το υπουργείο ζήτησε τις προηγούμενες μέρες, έρευνα - βεβαίωση από τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου πως οι δικαιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν μόνοι τους στην αντικατάσταση της κατεστραμμένης οικοσκευής τους.

Το θετικό στη νέα αυτή καθυστέρηση είναι ότι το υπουργείο δέχθηκε οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου να στείλουν ομαδική βεβαίωση για την αδυναμία των δικαιούχων και όχι ατομική (θα χρειάζονταν 148 βεβαιώσεις), έτσι ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Πλέον, ο στόχος γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι να πάρουν τα χρήματά τους, αυτά τα στοιχειώδη για την καταστροφή που υπέστησαν, πριν το Πάσχα, 7 μήνες μετά τις πλημμύρες, αφού δεν τα πήραν πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER