Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 18:01

Δεν ασκεί έφεση για τη Βέργα ο Δήμος Καλαμάτας 

Γράφτηκε από τον
Δεν ασκεί έφεση για τη Βέργα ο Δήμος Καλαμάτας 

 

Δε θα ασκήσει έφεση ο Δήμος Καλαμάτας κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου, που αναγνωρίζει τμήματα δημοτικού δρόμου σε ιδιώτες, όπως ζήτησε ο σύλλογος "Φίλοι της Βέργας".

Την απόφαση αυτή έλαβε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και αναμένεται να την εγκρίνει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Κυριακή, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρη Οικονομάκου. Ο κ. Νίκας έκανε λόγο για διένεξη προσωπικών αντιπαραθέσεων που κρατάει κάποια χρόνια. Και ανέφερε πως «είπαμε ότι αναμένουμε την πρωτόδικη απόφαση και μετά σταματάμε. Και εισηγήθηκα, έγραψα να σταματήσει». Ενημέρωσε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Βέργας «είναι υπέρ του να μη γίνει έφεση».

Ο δήμαρχος προέτρεψε «να είμαστε εξόχως προσεκτικοί» και υποστήριξε: «Μπορεί να συμπαρασύρει καταστάσεις που να γίνουν εφιαλτικές. Θα δημιουργήσει ευρύτερες ιστορίες».

Για το θέμα αυτό, πάντως, δεν υπήρξε γνώμη, εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μη άσκηση έφεσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", επειδή δεν είχε συγκροτηθεί η Οικονομική Επιτροπή ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει, όταν τρέχουν οι προθεσμίες και η απόφασή του να εγκριθεί στη συνέχεια, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος στην παρέμβασή του ανέφερε το αίτημα των "Φίλων της Βέργας" για άσκηση έφεσης και παρατήρησε πως «είναι δρόμος, δημόσια έκταση που περνάει στα χέρια ιδιωτών».

Γ.Σ.


NEWSLETTER