Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 15:58

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός του καρναβαλιού της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, τον απολογισμό του φετινού καρναβαλιού και την πίστωση για τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.

Οσον αφορά το καρναβάλι, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου ενημέρωσε ότι η δαπάνη του δήμου -που καλύφθηκε από τα έσοδα του πολιτιστικού τέλους- ανήλθε σε 14.948, 87 ευρώ, ενώ ο προκαταρκτικός προϋπολογισμός ήταν 15.000 ευρώ.

Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Αθανασόπουλο, Τάσο Παπαγεωργίου, αλλά και τον αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο, διατυπώθηκε η άποψη ότι οι φετινές εκδηλώσεις ήταν ξεχωριστές, αλλά και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ επισημάνθηκε, παράλληλα, ότι δεν ήταν απαραίτητες οι αναφορές και οι συγκρίσεις με το καρναβάλι της Καλαμάτας.

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και η Γ. Παναγοπούλου, γνωστοποιώντας ότι ο σχεδιασμός για το επόμενο καρναβάλι θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με ανοιχτές προς όλους διαδικασίες.

Ανάλογη συζήτηση έγινε και για το φετινό 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος, που θα γίνει στην Αρχαία Μεσσήνη, μεταξύ 28 Μαρτίου και 6 Απριλίου.

Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα πίστωση 20.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, ενώ στην παρατήρηση ότι ο θεσμός αυτός χρειάζεται ικανή χρηματοδότηση, η αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι υπάρχει σκέψη για ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

Β.Γ.Μ.