Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 17:22

Εκδήλωση στα Παπαδιάνικα για τα δικαιώματα χρήσης νερού

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 ο Δήμος Μονεμβασιάς διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού κτιρίου στα Παπαδιάνικα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Διαδικασίες, όροι & προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού »
Οι ομιλητές  της εκδήλωσης κ.κ. Λεονάρδος Τηνιακός, Δρ. Γεωλόγος, Υδρογεωλόγος, υπηρεσιακό στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και Βασίλειος Παπαδουλάκης, Γεωλόγος, υπηρεσιακό στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,  ανέλυσαν τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική Κ.Υ.Α. για τη χορήγηση των αδειών και απάντησαν σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν από το κατάμεστο ακροατήριο, το οποίο έθεσε και πολλούς προβληματισμούς σχετικά με το κόστος αλλά και την πολυπλοκότητα των απαιτούμενων ενεργειών.
Η Δημοτική αρχή, παρακολουθώντας εξ’ αρχής το θέμα από πολύ κοντά και συμμετέχοντας στις εξελίξεις με αλλεπάλληλες επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς, συμμεριζόμενη και τους προβληματισμούς των αγροτών, ήδη επεξεργάζεται και θα καταθέσει στο προσεχές διάστημα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση προς τα συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την δραστική απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των υφιστάμενων χρήσεων νερού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ


NEWSLETTER