Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 08:13

Αντιδράσεις για την φιγούρα Καραγκιόζη στην κάλπη του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Την κίνηση δημοτικού συμβούλου της Τριφυλίας να ρίξει τη φιγούρα του Καραγκιόζη στην κάλπη, κατά τις δημαιρεσίες για την εκλογή προέδρου του Σώματος, καταδίκασαν όλες ο δημοτικές παρατάξεις. 

Στην τελευταία συνεδρίαση την Παρασκευή το βράδυ, το θέμα έθιξε ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, κάνοντας λόγο για σκοταδιστικές και φασιστικές συμπεριφορές. Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο κρυπτόμενος κάποιος να νομίζει ότι βρίσκεται στο θέατρο σκιών, είναι ανεύθυνος κατά τη γνώμη μου για τη θέση του δημοτικού συμβούλου που κατέχει και συνάμα αυτό δείχνει και μία επικινδυνότητα. Η λεβεντιά και υπερηφάνεια είναι αρετές που θα πρέπει να μας διακρίνουν, το να κρύβεται κάποιος μου θυμίζει άλλες εποχές που δεν έχω ζήσει, που περιγράφονται με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία μας. Η κουκούλα θες ήταν στην Κατοχή θες είναι σήμερα, ήταν μία και ξεχωρίζει τους θαρραλέους που έχουν γνώμη και άποψη από τους σκοταδιστές και τους φασίστες κάθε χρώματος και ιδεολογίας. Λυπάμαι γι' αυτό, λυπάμαι διπλά και σαν εκλεγμένος και σαν άνθρωπος για τις μεθόδους που θέλει κάποιος να εφαρμόσει κρυπτόμενος πίσω από μία μυστική ψηφοφορία, που δικαίωμά του είναι να καταψηφίσει, αλλά και όχι να θέλει να λοιδορήσει. Προσωπικά, ταυτίζομαι με όλους τους λαϊκούς αγωνιστές ήρωες και τους θαυμάζω, λυπάμαι και καταγγέλλω τους κουκουλοφόρους, Εφιάλτες, φασίστες κάθε απόχρωσης. Είμαι εδώ έντιμα και καθαρά να σας κοιτάζω όλους στα μάτια, έχω άποψη, ψηφίζω είτε υπέρ είτε κατά και δέχομαι την ίδια κριτική, την όποια κριτική, για τις αποφάσεις μου. Θα προσπαθήσω σε αυτή την αίθουσα να εκφράζονται όλοι, με μοναδική προϋπόθεση το σεβασμό στους νόμους που καλύπτουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνείδησή μου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, που έκαναν λόγο για απαράδεκτη κίνηση, την οποία και καταδίκασαν, με τον πρόεδρο του Σώματος πάντως να εκφράζει το παράπονό του που κανένας δεν έθιξε το ζήτημα και ίσως να μην γινόταν αν ο ίδιος δεν το ανέφερε.

Κ.Μπ.