Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 13:29

Χρηματοδότηση Φεστιβάλ Χορού και δρόμων της Αλαγονίας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του κύριου οδικού δικτύου για την Αλαγονία και το Ελαιοχώρι θα εξετάσει και θα προωθήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ακόμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα υποστηριχθεί οικονομικά με το περσινό ποσό από το υπουργείο, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού. Αυτά είναι τα σημαντικά νέα από τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού στο νέο Δημαρχείο και τη συνάντησή του με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Οπως έγινε γνωστό, το κύριο οδικό δίκτυο στον Ταΰγετο αφορά τις διαδρομές: Εθνική οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Αρτεμισία - εθνική οδός. Εθνική οδός - Καρβέλι - Λαδά - εθνική οδός. Και εθνική οδός - Περιβολάκια - Ελαιοχώρι - Μονή Δήμιοβας - Καλαμάτα. Συμφωνήθηκε ο δήμος να υποβάλει τις σχετικές μελέτες.

Στη συνάντηση, όπου παρέστη και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, ο κ. Νίκας έθεσε το ζήτημα των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία και την προώθηση των διαδικασιών ανακύκλωσης - κομποστοποίησης μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ. Συμφωνήθηκε να υπάρξουν παρεμβάσεις του κ. Χαρίτση προς το νέο γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας (υπουργείο Οικονομικών) και τη γ.γ. Περιβάλλοντος (υπουργείο Περιβάλλοντος).

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Καλαματιανό αναπληρωτή υπουργό για τη στήριξη της Καλαμάτας και για τη δημιουργική συμβολή του στην ικανοποίηση αιτημάτων του δήμου, όπως η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου και το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για τη στήριξή του προς την πόλη, ο δήμαρχος πρόσφερε στον κ. Χαρίτση ως συμβολικό δώρο ένα γλυπτό, που αναπαριστά λεπτομέρεια από τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Συγκλήτου το 1821.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για παραγωγική συνεργασία με το δήμαρχο Καλαμάτας και παρατήρησε πως αυτή η συνεργασία αποτελεί οδηγό για τη συνεργασία και με άλλους δήμους.

Για την αποκατάσταση των ζημιών είπε ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια από όλα τα υπουργεία «για να ανταποκριθούμε στις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν». Ενημέρωσε ότι δόθηκαν συνολικά 35 εκ. ευρώ για περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τα οποία 10 εκ. στους δήμους της Μεσσηνίας, αλλά επεσήμανε πως το ζητούμενο είναι να προλαμβάνουμε και όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να αποκαθιστούμε τις ζημιές.

Γ.Σ.