Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:24

Συνάντηση Καφαντάρη με Ρώσους αξιωματικούς Ναυτικού

Γράφτηκε από την

Τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου μεταξύ του Δημάρχου κ.  Δημητρίου Π. Καφαντάρη με τον κ.  Larchuk Sergey, Κυβερνήτη και Αντιπλοίαρχο του Ρωσικού πλοίου,  τον κ. Zviangin Sergey Αντιπλοίαρχο και Διοικητή του Ρωσικού πλοίου και τον κο Victor A.Bogoroditskiy, συνταγματάρχη και ακόλουθο του πεζικού, του ναυτικού και  της αεροπορίας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στο Δημαρχείο και αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς στα πλαίσια της Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας. Οι  Ρώσοι ακόλουθοι φιλοξενήθηκαν ένθερμα και ακολούθησε συζήτηση για την ιστορία της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Ρωσική ιστορία όσο αφορά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έλαβε χώρα στον κόλπο του Ναυαρίνου το 1827. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις στενές φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τότε αλλά και συνεχίζουν να υφίσταται αδιάρρηκτες ανάμεσα στις δύο χώρες έως σήμερα .
Οι δύο μεριές έμειναν ευχαριστημένες από το φιλικό κλίμα διεξαγωγής της συνομιλίας και αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Καφαντάρη