Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 13:42

Ο Ιταλός πρέσβης στη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την

Σειρά επαφών είχε χθες Τρίτη στην Καλαμάτα, αλλά και τη Δευτέρα στη Μεσσήνη, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα Λουίτζι Μάρας, ο οποίος από προχθές Δευτέρα βρίσκεται στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, ο Ιταλός διπλωμάτης επισκέφθηκε χθες το πρωί το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο, συνοδευόμενος από τον Ενρίκο Μπαρμπάτο β΄ γραμματέα της Πρεσβείας και επικεφαλής του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος, καθώς και από τη Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, επίτιμη πρόξενο της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, «από τις δύο πλευρές εκφράσθηκε η πρόθεση εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με αναφορές στον οικονομικό τομέα και στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, στα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, στα logistics, στην πιθανή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο μετά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., καθώς και στον πολιτιστικό τομέα μέσω του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπως και στον τομέα του τουρισμού».

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ιταλίας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, κατά την οποία -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- «συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας αλλά και κοινού θρησκευτικού ενδιαφέροντος». 

Προχθές Δευτέρα το απόγευμα, εξ άλλου, ο Ιταλός διπλωμάτης και οι συνεργάτες του, είχαν συνάντηση, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου και του προέδρου του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρέσβης ενημερώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη σχετικά με «το έργο και τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κυρίως για τις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση τόσο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όσο και για τα ποιοτικά αγροτικά της προϊόντα».