Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 16:12

Αντιπαράθεση για τη στέγαση του Σωματείου Λιμενεργατών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Εξηγήσεις - απαντήσεις έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να πάρει το κτήριο του Σωματείου Λιμενεργατών, για να στεγάσει υπηρεσίες του Λιμεναρχείου.

Κατά τη συζήτηση υπήρξε αντιπαράθεση, επίθεση από παριστάμενους λιμενεργάτες κατά του δημάρχου, για εκδίωξη κι έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στο ιστορικό σωματείο τους.

Η συζήτηση έγινε μετά από παρέμβαση - ερώτηση του συμβούλου της "Ελληνικής Δράσης" Γ. Δημητρούλια, ο οποίος ανέφερε ότι το κτήριο δεν ανήκει στο δήμο. «Την 3η Ιουνίου 2016 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να πάρει πίσω το κτήριο όπου στεγάζεται το Σωματείο των Λιμενεργατών, τη στιγμή όμως που αυτό δεν του ανήκει. Η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του Σωματείου των Λιμενεργατών, αφού δεν είχαν προσκληθεί για να έχουν γνώση του θέματος αυτού, απαξιώνοντας έτσι το Σωματείο και την μεγάλη ιστορία που έχει στους κοινωνικούς αγώνες», παρατήρησε ο κ. Δημητρούλιας.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανήκουν τα πάντα όλα. Κανένας δε θα διώξει το Σωματείο». Ο πρόεδρος του Σωματείου Αντ. Καλογερόπουλος αντέδρασε, φωνάζοντας στο δήμαρχο «μας διώχνετε. Δεν έχετε ευαισθησίες».

Συνεχίζοντας, ο κ. Νίκας είπε ότι η απόφαση εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές, υποστήριξε πως δεν έχει πρόθεση να αποβάλλει εργαζόμενους από κανένα χώρο και παρατήρησε ότι το Λιμεναρχείο λειτουργεί σε απαράδεκτες κι επικίνδυνες συνθήκες και πως βρίσκεται στο αδιαχώρητο.

Η απάντηση και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αποχώρηση του προέδρου του Σωματείου και άλλων λιμενεργατών και φωνές διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου.

Γ.Σ.