Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 21:19

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση περιπτέρων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για δεύτερη φορά προχωράει ο Δήμος Καλαμάτας σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση περιπτέρων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα περίπτερα στη διασταύρωση Μιαούλη και Αναλήψεως (αναμένεται να μετακινηθεί κατά 4 μέτρα βορειοδυτικά) και στην οδό Γιατράκου (θα μετακινηθεί στην πλατεία νεκροταφείου).
Δικαίωμα εκμετάλλευσης αυτών των περιπτέρων έχουν α) όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από 20 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, του έτους 1964 σε Τυληρία και Λευκωσία και του έτους 1967 σε Κοφινού και Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου, β) οι χήρες τους που παραμένουν άγαμες και, ελλείψει αυτών, τέκνα που έχουν αναπηρία άνω του 60%, γ) άτομα με αναπηρία άνω του 67% και δ) πολύτεκνοι.
Παράλληλα ο Δήμος Καλαμάτας έπειτα από έρευνα των υπηρεσιών ανακοινώνει ότι υπάρχουν 4 περίπτερα χωρίς ιδιοκτήτη, λόγω θανάτου του προηγούμενου δικαιούχου. Πρόκειται για τα περίπτερα: Στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αύρας που θα μετατοπιστεί μετά την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής της Ανατολικής Παραλίας. Στη συμβολή Καλλιπατείρας και Μ. Αλεξάνδρου που θα μετατοπιστεί από το ανατολικό στο δυτικό πεζοδρόμιο. Στη συμβολή Αριστομένους και Σόλωνος που ίσως μετατοπιστεί κατά την εκτέλεση των εργασιών της προγραμματιζόμενης κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην περιοχή του Διοικητηρίου. Και στη διασταύρωση Λεΐκων και Αρτέμιδος που πρόκειται να μετατοπιστεί λίγο βορειότερα από τη σημερινή του θέση.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 21-10-2011 12:29
Απορία :

Όταν λέμε ''δικαίωμα εκμετάλλευσης'' εννοούμε την ενοικίασή του περιπτέρου σε τρίτο ενδιαφερόμενο,α πό το δικαιούχο ?

Έχω την εντύπωση ότι το κράτος,όταν θεσμοθέτησε τα περίπτερα,εννοο ύσε να τα λειτουργούν οι ίδιοι οι δικαιούχοι,ως αντισταθμισα της υστερούσας κατάστασής τους.

Και,ποίος ελέγχει τους σύγχρονους επιχειρηματίες περιπτεράδες ενοικιαστές,οι οποίοι μισθώνουν συγχρόνως πολλά περίπτερα σε διάφορα μέρη της πόλης,στο όνομα διαφόρων μελών της οικογένειάς τους και συχνά απασχολούν ατύπως και προσωπικό,
αλλά φορολογούνται για αυτά μεμονωμένα και όχι ως επιχειρηματίες, ενώ συγχρόνως,
συχνά,έχουν και άλλη απασχόληση ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER