Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 15:38

Δήμος Μεσσήνης: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για την πολεοδομική υποστήριξη 

Γράφτηκε από τον
Δήμος Μεσσήνης: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για την πολεοδομική υποστήριξη 

Ο Δήμος Μεσσήνης θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με την οποία ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας παύει την πολεοδομική υποστήριξη στο Νησί, προκειμένου να ανασταλεί η εφαρμογή της.

Ηδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης ενέκρινε την άσκηση της προσφυγής, συναινώντας ομόφωνα με τη σχετική εισήγηση της νομικής συμβούλου του δήμου Κωνσταντίνας Κουτσούλη.

Αιτιολογώντας, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, την απόφαση για την άσκηση προσφυγής, επικαλέστηκε έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι αυτή τη χρονική στιγμή η εν λόγω υπηρεσία δεν μπορεί να αναλάβει επιπλέον καθήκοντα πολεοδομίας και παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει καμία σχετική εμπειρία στον Δήμο Μεσσήνης:

«Στο δήμο μας υπηρετούν αυτή τη στιγμή 10 τεχνικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων 2 διευθυντές και 5 προϊστάμενοι, στους οποίους η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την ανάθεση άσκησης παράλληλων καθηκόντων πέραν του διμήνου. Επομένως, το διαθέσιμο τεχνικό προσωπικό σήμερα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είναι 3 τεχνικοί υπάλληλοι» σημειώνει ο Ν. Ξαρχάκος.

Προσθέτει μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, «εκτός από τη διεκπεραίωση των τρεχουσών υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων καλούνται να ανταποκρίνονται επίσης, με μεγάλη δυσκολία, στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και την επίβλεψη των εκτελούμενων έργων, τόσο του δήμου όσο και της ΔΕΥΑΜ, η οποία δεν διαθέτει καθόλου τεχνικό προσωπικό».

Ο ίδιος δέχεται πως η εκφρασμένη -ακόμα και πρόσφατα- πρόθεση του Δήμου Μεσσήνης είναι να συγκροτήσει το συντομότερο δυνατό πολεοδομική υπηρεσία, κάτι που δεν έχει κατορθώσει να υλοποιηθεί ακόμα από τη δημοτική αρχή.

«Αυτό δεν αποτελεί δική μας ευθύνη, καθώς ο δήμος μας επανειλημμένως έχει ζητήσει τη στελέχωση της, κάνοντας τις σχετικές προβλέψεις στον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού, που όμως δεν εγκρίνονται» τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER