Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 16:45

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης στα σχολεία της Λογγάς

Γράφτηκε από την

Παράλληλα χτες ο Δήμαρχος Μεσσήνης επισκέφτηκε το Σχολικό Συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Λογγά, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Φύκιρη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας που είναι και διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννη Γάλλο.
Συμφωνήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που αναμένεται σύντομα από το Υπουργείο Εργασίας, να γίνει μια καλή συντήρηση και ελαιοχρωματισμός όλου του συγκροτήματος.
Επίσης, ο κ. Αναστασόπουλος επισκέφτηκε το οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Σχολείο όπου η νέα Δημοτική Αρχή θα πάρει πρωτοβουλία για να κατασκευάσει από το ΕΣΠΑ καινούργιο ολοήμερο νηπιαγωγείο.
Είναι γεγονός ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες σε κτηριακές υποδομές του Δημοτικού Σχολείου και του νηπιαγωγείου Λογγά.
Με τον τρόπο αυτό κατασκευάζοντας νέο νηπιαγωγείο σε διπλανό οικόπεδο θα αποδεσμευτεί χώρος προς όφελος του Δημοτικού Σχολείου και έτσι θα έχουμε δυο ανεξάρτητα κτήρια για το Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής.
Εκτός από το  ολοήμερο νηπιαγωγείο Λογγά καταρτίζεται πρόταση από τον Δήμο Μεσσήνης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του νηπιαγωγείου Βαλύρας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης