Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 16:47

Ο Στ. Αναστασόπουλος στο Καλαμάκι

Γράφτηκε από την

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε με τους κατοίκους του οικισμού Καλαμακίου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Στραβόλαιμου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλου και του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Καλαμακίου κ. Νάσου Δρεπανού.
Οι κάτοικοι του οικισμού έθεσαν στον Δήμαρχο την ανάγκη να προωθηθούν οι διαδικασίες της οριοθέτησης των οικισμών (οικισμών προ του 1923), για το οποίο, είχε αναληφθεί προσπάθεια από ετών από την Νομαρχία Μεσσηνίας.
Ο κ. Δήμαρχος ο οποίος ως αντινομάρχης είχε χειρισθεί το θέμα, απεδέχθη το αίτημα και έδωσε οδηγίες στα αρμόδια όργανα του Δήμου να εξετάσουν και να εισηγηθούν επί του συγκεκριμένου αιτήματος  αλλά και να ζητήσουν τα στοιχεία που σχετίζονται με την οριοθέτηση όλων των οικισμών του Δήμου Μεσσήνης, από την πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας με στόχο την προώθηση των διαδικασιών της οριοθέτησης οικισμών.
Ο κ. Αναστασόπουλος πληροφόρησε τους παρευρισκομένους για τη θετική εξέλιξη – πορεία των ακόλουθων θεμάτων:
α) Έχουμε την ένταξη του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τζάνε – Πεταλιδίου – Καλαμάκι» στο ΕΠΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 17.850,000ευρώ
β) Κατασκευή νέας οδού Ριζόμυλου – Πεταλίδι – Καλαμάκι
γ) Διάνοιξη οδών για πυροπροστασία στην Μαθία και Πανιπέρι και
δ)Τροποποίηση της μελέτης διαπλάτυνσης οδού Καλαμάκι – Αχλαδοχώρι – Μαθία - Λυκίσσα με βάση την προδιαγραφή πλάτους που απαιτείται για την ένταξη προς χρηματοδότηση σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Τέλος οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης


NEWSLETTER