Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 16:49

Συντήρηση αγροτικών δρόμων στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στις τοπικές κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου, χωρίς εργολαβίες.
Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι πολύ δύσκολη αν αναλογιστούμε την μεγάλη έκταση και την μεγάλη διασπορά πολλών και μικρών οικισμών (114 χωριά) του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.
Παρόλα αυτά με καλό συντονισμό, με την επίβλεψη του τμήματος καθημερινότητας και την άριστη συνεργασία με τους αιρετούς παράγοντες της κάθε περιοχής, έχουμε μέχρι τώρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος των οικισμών και θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου.
Στόχος παραμένει, παρόλο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για εργολαβίες, η Δημοτική Αρχή να είναι κοντά στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο παράλληλα δε να έχει όσο αυτό είναι δυνατό σε καλή κατάσταση τους δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους, απομακρύνοντας από αυτούς περιττή βλάστηση που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα προσβασιμότητας.
Χτες ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Φύκιρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Κουτσαντώνη, επισκέφτηκε τους τέσσερις (4) οικισμούς της τοπικής κοινότητας Μηλίτσας (Άνω Μηλίτσα, Κάτω Μηλίτσα, Βλασέικα και Γιανουκακέικα).
Ο Δήμαρχος επέβλεψε τις εργασίες που γίνονται στους παραπάνω οικισμούς και συγκεκριμένα τις εργασίες απομάκρυνσης της βλάστησης από τους αγροτικούς  δρόμους  από τα δύο (2) τρακτέρ που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος, αλλά και τις εργασίες συντήρησης του καταστρώματος των οδών με σκοπό την βελτίωση της βατότητας τους.
Ο κ. Αναστασόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την δουλειά που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί και συνεχάρη το προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλει.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης


NEWSLETTER