Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 16:51

Ευχαριστίες Αναστασόπουλου σε Αποστολόπουλο για αντιπυρικούς δρόμους

Γράφτηκε από την



Σε συνέχεια της προσπάθειας που είχε γίνει από την παλιά Νομαρχία για την εκπόνηση μελετών διάνοιξης αντιπυρικών δρόμων σε χωριά που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, η νέα Δημοτική Αρχή προώθησε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών και κατέθεσε, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, τεχνικά δελτία για τη χρηματοδότηση των έργων, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε από τον Δήμαρχο Μεσσήνης στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Δημαρχείο Μεσσήνης, παρουσία και του Δασάρχη Μεσσηνίας.
Προωθήθηκαν όλες οι διαδικασίες και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ένταξη τελικά στο ΕΣΠΑ  αυτών των έργων σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που μας έκανε ο Γ.Γ.Α.Δ..
Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Αναστασόπουλος επιθυμεί και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι αντιπυρικοί δρόμοι συνολικού προϋπολογισμού 467.000ευρώ, θα κατασκευαστούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε  μετά την ολοκλήρωση αυτών οι τοπικές κοινότητες Μαθίας, Πανιπερίου, Κεφαλόβρυσου και Μαγγανιακού, να προστατευτούν από ενδεχόμενες δασικές πυρκαγιές.