Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 18:20

 6,2 εκατ. ευρώ για τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
 6,2 εκατ. ευρώ για τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας

 Τη διενέργεια νέου διεθνούς διαγωνισμού για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, στη Μαραθόλακκα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, χθες νωρίς το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο νέος διαγωνισμός θα έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο. Για 2 χρόνια συν ένα παράταση, η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ.

Εντονη κριτική για τη διαχείριση στη Μαραθόλακκα άσκησαν οι μειοψηφίες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης μίλησε για φαύλο κύκλο και ατελέστατη διαχείριση στη Μαραθόλακκα. Απηύθυνε ερωτήσεις για το πού βρίσκεται το υπόλειμμα και ανέφερε πως 30.000 τόνοι υπολείμματος αγνοούνται.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι η απάντηση για το υπόλειμμα θα δοθεί γραπτώς με συγκεκριμένα στοιχεία και με ακρίβεια.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Οικονομάκος παρατήρησε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το θάψιμο». Μίλησε για προβληματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και ζήτησε να παρθούν μέτρα από το δήμο. Επίσης, επέκρινε τη συμπεριφορά κάποιων προσώπων στη Μαραθόλακκα, που νιώθουν ανώτεροι και από τον αντιδήμαρχο.

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι «η δημοτική αρχή προσπαθεί να διαιωνίσει την κατάσταση και το πρόβλημα θα διογκωθεί». Και κάλεσε το δήμαρχο «άμεσα να υποδείξετε και άλλους χώρους».

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι «όλες οι περιοχές είναι ευαίσθητες. Και το βουνό και η θάλασσα και η πεδιάδα. Μόνο η κεντρική διαχείριση θα δώσει λύση».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μειοδότης.

Η προτεινόμενη τιμή για 2 χρόνια συν ένα παράταση είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ). Στον προηγούμενο διαγωνισμό που απέβη άγονος, η τιμή ήταν 57,88 ευρώ ο τόνος συν ΦΠΑ και τώρα ανεβαίνει στα 60 ευρώ ο τόνος συν ΦΠΑ. Σήμερα η τιμή της προσωρινής διαχείρισης στη Μαραθόλακκα έχει πέσει 48,7 ευρώ, γιατί δεν υπάρχει διάθεση του υπολείμματος και ο ανάδοχος παραπονείται πως δεν βγαίνει. 

Γ.Σ.

 

 


NEWSLETTER