Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 20:55

Κριτική Νίκα για τις αποζημιώσεις πληγέντων και έπαινοι για αντιπλημμυρικά 

Γράφτηκε από την
Κριτική Νίκα για τις αποζημιώσεις πληγέντων και έπαινοι για αντιπλημμυρικά 

 

Τους 135 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας που δεν έχουν πάρει ακόμα επίδομα οικοσκευής, θυμήθηκε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας.

Για να "πατσίσει" την κριτική του στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα του δήμου που χρηματοδοτεί και στη σύσκεψη με τον "Μορέα" και το υπουργείο Υποδομών για τις αντιπλημμυρικές μελέτες, την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι «135 συμπολίτες μας είναι απλήρωτοι. Δεν έχουν πάρει τόσους μήνες μετά την αποζημίωση για την αντικατάσταση οικοσκευής, μετά την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου». Και ανέφερε πως «δεν έχει πληρωθεί κανένας για επισκευή στο σπίτι του και δεν έχουν πάρει χρήματα οι επιχειρήσεις». Ενημέρωσε ότι ο δήμος σε καθημερινή βάση προβαίνει σε αιτήματα προς το αρμόδιο υπουργείο για την πληρωμή των αποζημιώσεων.
Ωστόσο, ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι «είναι καλή η εξέλιξη όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα. Εκτελείται το έργο από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο, ενώ στις προσεχείς ημέρες θα δημοπρατηθεί η συνέχειά του, το τμήμα από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα. Στη Νέα Είσοδο προχωρεί το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, αναμένεται η έγκριση για το έργο Παναγίτσα - Νέδοντας».
Επίσης, ενημέρωσε ότι «την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία εκπροσώπων του "Μορέα", του κ. Συριανού και του υπουργείου Υποδομών, του κ. Καρνέση, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα, τα οποία έχουν σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση στη δυτική Καλαμάτα. Θα κατατεθούν προτάσεις για την ευρύτερη περιοχή του Φραγκοπήγαδου και για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της Λαγκάδας. Υπάρχει και υπόσχεση κυβερνητική για χρηματοδότηση, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έργο της τάξης των 5 εκ. ευρώ».


NEWSLETTER