Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 17:17

850.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της Αρτέμιδος

Γράφτηκε από την

 

Το έργο ολοκλήρωσης της διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β’ φάση), προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης του διαγωνισμού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ η προθεσμία για την υλοποίησή του είναι 180 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

 

Προβλέπονται παρεμβάσεις στο τμήμα από τη Λεΐκων έως τη Σπάρτης. Συγκριμένα, στο έργο περιλαμβάνονται: Αποπεράτωση τμήματος του ανατολικού ρειθροκράσπεδου που λόγω της κατασκευής του βόρειου κυκλικού κόμβου της συμβολής με την οδό Σπάρτης από το "Μορέα" δεν ολοκληρώθηκε σε προηγούμενη φάση. Επίστρωση με κυβόλιθους τεχνικής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα σε τμήματα της ανόδου και της καθόδου. Διατήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης - φύτευση νέων δέντρων (πλατάνια, σφεδάμι, κουκουναριά και κουτσουπιά) και μικρών καλλωπιστικών φυτών και νέο δίκτυο άρδευσης. Διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση κατάλληλων πινακίδων σήμανσης.