Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 18:57

Καταγγελία Αναστασόπουλου για την άρδευση του Τρίκορφου

Γράφτηκε από τον
Καταγγελία Αναστασόπουλου για την άρδευση του Τρίκορφου

Αδιαφορία της υπό τον Γιώργο Τσώνη δημοτικής αρχής Μεσσήνης ως προς τη διεκδίκηση χρηματοδότησης για το εγγειοβελτιωτικό έργο στο Τρίκορφο καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Παράλληλα, ο τ. δήμαρχος, μέμφεται τη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι «δημοτική έκταση 17 στρεμμάτων, στην οποία έχει μελετηθεί η κατασκευή λιμνοδεξαμενής, έχει αποδοθεί σε ιδιώτη, ο οποίος τη νέμεται και την καλλιεργεί παρανόμως».

Οι πιο πάνω καταγγελίες του Στ. Αναστασόπουλου περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης», σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την τύχη του εν λόγω εγγειοβελτιωτικού έργου, που είχε υποβληθεί από τη δική του δημοτική αρχή, τον Δεκέμβριο του 2014, συνοδευόμενο από πλήρη φάκελο, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013».

Το έργο αυτό αφορά τη μεταφορά νερού από το ρέμα της Αγίας Παρασκευής «για την άρδευση ελαιοκαλλιεργειών χιλίων περίπου στρεμμάτων και περίπου 14.400 δένδρων χονδροελιάς Καλαμών», σύμφωνα με τον τ. δήμαρχο Μεσσήνης.

Επιπλέον, ο Στ. Αναστασόπουλος καταγγέλλει ότι «σε έκταση 17 περίπου στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή της Δ.Ε. Τρικόρφου, πλησίον του ρέματος Αγίας Παρασκευής, στην οποία έχει μελετηθεί η κατασκευή έργου λιμνοδεξαμενής από την πρώην Κοινότητα Τρικόρφου, έχει παρατηρηθεί το εξής γεγονός:

Ιδιώτης καλλιεργεί τα τελευταία δύο χρόνια το ακίνητο του δήμου, άνευ αδείας, με αποτέλεσμα την άμεση απώλεια εσόδων από το δήμο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιες ενέργειες έχει αναλάβει η δημοτική αρχή για το θέμα αυτό, το οποίο είναι γνωστό από οχλήσεις της παράταξής μας και τοπικών παραγόντων».

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER