Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 10:13

«Από το 2015 το υπόλειμμα συσσωρεύεται στη Μαραθόλακκα» παραδέχεται ο Θαν. Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

«Από τις αρχές του 2015 το υπόλειμμα από τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν φεύγει από τη Μαραθόλακκα και συσσωρεύεται εκεί». Αυτό παραδέχτηκε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλοπουλος.

Αφού χαρακτήρισε το υπόλειμμα «αγκάθι της διαχείρισης που συνεχίζεται να υφίσταται», αποκάλυψε ότι «24.000 - 25.000 κυβικά υπολείμματος πήγαν στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Μαραθόλακκας, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου το αποδέχτηκε και τροποποίησε τη μελέτη της».

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι «κάνουμε εκβραχισμούς για να δημιουργήσουμε νέους χώρους. Κι έχουμε επιπλέον 800 τ.μ. και 1,5 στρέμμα για την αποθήκευση του υπολείμματος». Ανέφερε δε ότι «μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα, είναι να βρεθεί μια κεντρική πρόταση. Γι’ αυτό είμαστε με την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων».

Σε σχετική ερώτησή μας απάντησε ότι »οι Δήμοι Ευρώτα και Βόρειας Κυνουρίας κάνουν προσωρινή διαχείριση, σαν και εμάς, σε 45 και 36 στρέμματα αντίστοιχα, κι εμείς μόνο σε 5,5 στρέμματα».

Για τον κινητό σταθμό μεταφόρτωσης που σχεδιάζεται στο πεδίο βολής, κοντά στο Νέδοντα, είπε ότι «θα κερδίσουμε ημερομίσθια. Από 2 δρομολόγια την ημέρα τα απορριμματοφόρα θα μπορούν να κάνουν 3,6. Περιμένουμε αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις για να προχωρήσουμε».

Αρχικά, ο αντιδήμαρχος είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει ικανοποιητικό και καλοσυντηρημένο στόλο καθαριότητας: 8 απορριμματοφόρα, 3-4 οχήματα ανακύκλωσης, 3-4 φορτηγά, 2 σάρωθρα και ένα JCB. Ενημέρωσε ότι με leasing ο δήμος προμηθεύτηκε 2 καινούργια απορριμματοφόρα και ένα σάρωθρο, ενώ έχει κι ένα πλυστικό μηχάνημα που πήρε πρόσφατα.

«Με όλα αυτά θα προσπαθήσουμε για καλύτερες υπηρεσίες, να γίνει ελκυστική η πόλη για τους επισκέπτες», είπε ο Θαν. Βασιλόπουλος.

 

Γ.Σ.