Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 21:17

Δημόπουλος: «Δεν κάνουμε έργα μόνο στο κέντρο»

Γράφτηκε από τον
Δημόπουλος: «Δεν κάνουμε έργα μόνο στο κέντρο»

Τη θέση ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν κάνει έργα μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά αυτή την περίοδο γίνονται και προγραμματίζονται περισσότερα για την περιφέρεια, ανέπτυξε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος.

«Υπήρχε παράπονο ότι έργα γίνονται μόνο στο κέντρο», είπε ο κ. Δημόπουλος και παρατήρησε πως «αυτό δεν ισχύει. Ενα μόνο έργο γίνεται στο κέντρο, η ανάπλαση στα "Ουζάκια"». Για το συγκεκριμένο έργο ενημέρωσε ότι «μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το 90% με 95% των τσιμεντοστρώσεων στο δυτικό πεζοδρόμιο, ενώ προχωράει και η πλακόστρωση». Πρόσθεσε πως «αυτές τις μέρες, πριν το Πάσχα, θα πέσουν ταπητίδια ψυχρής ασφάλτου για να σταματήσει η σκόνη. Και μετά το Πάσχα θα γίνουν φρεζαρίσματα και κανονική ασφαλτόστρωση».

Σε σχετικά ερωτήματά μας απάντησε ότι «θα μεγαλώσει τελικά το πλάτος της οδού στην αρχή της Δημοσθένους» και πως «θα είναι περισσότερο το πράσινο από πριν. Θα μπουν δέντρα και στα δύο πεζοδρόμια».

Ο Δ. Δημόπουλος δήλωσε ότι «όλα τα άλλα έργα γίνονται στην περιφέρεια» και πληροφόρησε: «Σε 10-15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση της ανατολικής όχθης του Νέδοντα και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Προχωρούν τα γήπεδα στα Παλιάμπελα και στα Σφαγεία, καθώς και οι εργασίες στην πρώην καρδιολογική κλινική. Εγινε η δημοπρασία και ανακηρύχθηκε μειοδότης για τις εργασίες ανάπλασης σε Ηρώων - Αύρας και Ποσειδώνος. Στις 11 Απριλίου θα γίνει δημοπρασία για το φωτισμό στην Αρτέμιδος, στις 27 Απριλίου για τις κοινόχρηστες - δημόσιες τουαλέτες και για ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα. Και στις 2 Μαΐου, για την πρόσβαση στις βιομηχανικές μονάδες στο βάλτο, κάτω από το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, και για το κτήριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Αριος.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER