Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 21:33

Παράταση στο έργο αποκατάστασης των υποδομών στη Θουρία

Γράφτηκε από την
Παράταση στο έργο αποκατάστασης των υποδομών στη Θουρία

Την παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας, μέχρι τις 31 Μαΐου, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Το έργο, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, υλοποιείται με έκπτωση 38,19%. Οι εργασίες στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία έχουν διακοπεί, μετά από καταγγελία του κατοίκου της περιοχής Στάθη Γεωργακίλα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εισήγηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ύστερα από την καταγγελία το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κάλεσε το Δήμο Καλαμάτας να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με την απαίτηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης του προβλεπόμενου έργου, καθώς και τυχόν υδραυλικών μελετών. Ο δήμος έστειλε τις απόψεις του και υποστηρίζει πως δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

 

Να αναφέρουμε ότι με το έργο αποκατάστασης ο Δήμος Καλαμάτας διάνοιξε ένα μέρος του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων που ήταν κλειστό και από κει μέχρι το δρόμο προς Αμφεια έχει σχεδιάσει να φτιάξει ένα δεύτερο κλειστό αγωγό, δίπλα και παράλληλα με τον υφιστάμενο, ώστε να ενισχύσει τη δυνατότητα παροχέτευσης. Ο κ. Γεωργακίλας που έχει κάνει την καταγγελία, διαφωνεί και ζητεί τη διάνοιξη του ρέματος και στο τμήμα αυτό.


NEWSLETTER