Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 08:13

Καλαμάτα: 150 προτάσεις από 35 φορείς και πολίτες για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Γράφτηκε από την

 

Πάνω από 150 προτάσεις κατατέθηκαν από 35 και πλέον φορείς και πολίτες στη δημόσια διαβούλευση του Δήμου Καλαμάτας, για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Αυτό ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Βεργόπουλος, που ως αντιδήμαρχος τα πρώτα 2,5 χρόνια της δημοτικής θητείας χειριζόταν το συγκεκριμένο θέμα.

Επεσήμανε ότι μετά το Πάσχα θα διαμορφωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και το σύμβουλό του καθηγητή Δ. Οικονόμου, το τελικό σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Στη συνέχεια, η τελική πρόταση του δήμου θα επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκδώσει.

Ο κ. Βεργόπουλος εκτίμησε ότι από τη δημόσια διαβούλευση προέκυψαν τα εξής οφέλη:

α) Φορείς και πολίτες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον της πόλης, σε τρία θεματικά εργαστήρια: υποδομές, επιχειρηματικότητα και κοινωνικά ζητήματα.

β) Αναδείχθηκε ο ιδιαίτερα σημαντικός, επιστημονικός και κοινωνικός ρόλος των φορέων της πόλης.

γ) Δημιουργήθηκε μία μεγάλη δεξαμενή ιδεών και προτάσεων, οι οποίες, ακόμη και αν δεν επιλέγουν στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον και για την υλοποίησή τους μέσω άλλων προσκλήσεων του ΕΣΠΑ.