Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 18:17

Διαγωνισμός για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαγωνισμός για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα

Νέο διεθνή διαγωνισμό για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατάρτιση των όρων και τη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Ο νέος διαγωνισμός θα έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο. Προβλέπεται για 2 χρόνια συν ένα παράταση, με συνολική τιμή 6.249.600 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε πως «θεωρούμε ότι στο διαγωνισμό η τιμή θα κατέβει κάτω από τα 60 ευρώ τον τόνο, που είναι καλή τιμή» κι επεσήμανε ότι η προσωρινή διαχείριση θα διακοπεί αζημίως για το δήμο, όταν εφαρμοστεί η κεντρική διαχείριση. Παραδέχθηκε ότι ο χώρος της Μαραθόλακκας είναι προβληματικός κι ενημέρωσε πως «εξετάζουμε και αναζητούμε χώρους για να μεταφέρουμε εκεί το υπόλειμμα».

Η Κοκκωνία Γιαννοπούλου, υπηρεσιακό στέλεχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου, ενημέρωσε ότι «έχουμε κάνει βελτιώσεις στην τιμή. Ο τρόπος επεξεργασίας έχει αφεθεί πιο ελεύθερος, όχι, όμως, καύση, αλλά κομποστοποίηση, ανάκτηση και αξιοποίηση των υλικών». Και πληροφόρησε πως αναζητούν τρόπο διάθεσης του υπολείμματος έστω και προσωρινά.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας έκανε λόγο για διαφορετική αντίληψη στη διαχείριση. Ανέφερε ότι η μεγάλη αντίρρησή τους είναι για το χώρο (τη Μαραθόλακκα) κι εκτίμησε πως η δημοτική αρχή έπρεπε να έχει βρει εναλλακτικές λύσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατήρησε ότι «έχουμε έναν προβληματικό χώρο. Και με 1.000 ευρώ τον τόνο δεν μπορεί να γίνει εκεί η διαχείριση».

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας ομολόγησε δημόσια, όπως είπε, ότι ο Φλαμπουράρης είπε κάτι καλό, που αποδέχθηκε τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER