Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 20:38

Λάμπες led στο δημοτικό φωτισμό της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Λάμπες led στο δημοτικό φωτισμό της Τριφυλίας

 

Σε πρόγραμμα για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες led σχεδιάζει να ενταχθεί ο Δήμος Τριφυλίας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα που έγινε στην Αθήνα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με θέμα   «Παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. Α΄ και  Β΄ Βαθμού, για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού». Το πρόγραμμα στηρίζεται χρηματοδοτικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Από την πλευρά του δήμου άμεσα ξεκινά από την Τεχνική του Υπηρεσία η καταγραφή του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού του και θα ετοιμαστεί ο φάκελος προκειμένου να υποβληθεί προς έγκριση, ενώ οι δήμοι διευκολύνονται καθώς υπάρχουν έτοιμες οι πρότυπες και οικονομικοτεχνικές μελέτες.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Τριφυλίας μια αρχική εκτίμηση που έχει γίνει, χωρίς να είναι αυτή η τελική, η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 4,5 εκ. ευρώ. Η εξοικονόμηση για τον δήμο με την αλλαγή των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού υπολογίζεται ότι θα είναι πάνω από 50%, δηλαδή ένα ποσό της τάξεως περίπου των 700.000 ευρώ το χρόνο μέρος του οποίου θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του δανείου που θα συναφθεί.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER