Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 09:24

Ψάχνει τρόπο κατά της πεζοδρόμησης ο Νικάς για τη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Ψάχνει τρόπο κατά της πεζοδρόμησης ο Νικάς για τη Ναυαρίνου

 

Απορρίπτει καταρχήν την πρόταση του τεχνικού κόσμου για πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Και ζητώντας να ληφθεί υπόψη και η γνώμη των καταστηματαρχών και των κατοίκων, τάσσεται υπέρ του συγκερασμού και της κοινής συνισταμένης και ως τέτοια θεωρεί τη μονοδρόμηση. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση του τεχνικού κόσμου περί πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης: α) Στο σχεδιασμό της αναβάθμισης εντάσσονται η οδός Πλαστήρα, η Ψαρών, η Μιαούλη, η Τσαμαδού, η Ναυαρίνου, καθώς και η διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου μέχρι την Κρήτης. β) Δυστυχώς, τα προβλήματα με το μάστερ πλαν του λιμανιού δεν επιτρέπουν σχεδιασμό για παρεμβάσεις νότια της Ναυαρίνου. γ) Οι απόψεις των εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου για πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές, όμως η πεζοδρόμηση αυτού του βασικού δρόμου συνδέεται και με τις απόψεις άλλων επαγγελματικών τάξεων και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται στη Ναυαρίνου, αλλά και των κατοίκων. 

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι ο συγκερασμός και η κοινή συνισταμένη αποτελούν την προσφορότερη λύση και ανέφερε πως «συνισταμένη, και πάντοτε καταρχήν, μπορεί να θεωρηθεί η μονοδρόμηση, με αποκλεισμό της στάθμευσης μέχρι την Ακρίτα και περιορισμό της μέχρι τη Βουλγαροκτόνου».
Προέτρεψε για όλα αυτά να περιμένουμε την κυκλοφοριακή μελέτη και τα συμπεράσματά της και κατέληξε πως «μέχρι τότε, καλές είναι οι απόψεις που ακούγονται και γράφονται, τις οποίες ο δήμος συγκεντρώνει και μελετά».

 

Σχόλια  

0 # Δήμος και συμφέροντα 14-04-2017 17:55
Δήμαρχε,αφού τα ψηφαλάκια βγαίνουν (και) από την παραλιακή ζώνη, ώστε να μή θέλεις να τα διακινδυνεύσεις , (αυτή είναι η κακή πολιτική, όπου το ίδιον συμφέρον της μακροημέρευσης προηγείται του κοινού συμφέροντος που θεωρητικά υπηρετείς),
μπορείς να συμβιβάσεις τα πράγματα απαγορεύοντας την στάθμευση πάσης φύσεως οχημάτων (και δικύκλων) επί της Ναυαρίνου και καθ' όλο το μήκος της. Έτσι η οδός θα ανασάνει και η κυκλοφορία θα διευκολυνθεί. Εξ άλλου,δεν υφίσταται καμία απολύτως ανάγκη ο κακομαθημένος βλαχοέλληνας να σταθμεύει το όχημα του μπροστά στο μαγαζί που πηγαίνει να σκοτώσει την ώρα του. Να μάθει να το σταθμεύει σε απόκεντρους δρόμους ή και να χρησιμοποιεί τα πόδια του, αν θυμάται οτι διαθέτει. Αυτή η λύση θα αναβαθμίσει ποιοτικά ολόκληρη την παραλιακή ζώνη και θα βελτιώσει την ζωή όσων διαμένουν σε αυτήν ή μεταβαίνουν για να διασκεδάσουν. Να επιτρέπεται μόνον η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων προκειμένου να αποβιβάσουν επιβάτες και των επαγγελματικών - ορισμένες ώρες - για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Επίσης,στο παραλιακό μέτωπο να φυτεύσεις δύο σειρές δένδρα αρμυρίκια,τα οποία, πέραν του ότι ευδοκιμούν στην περιοχή, συγκρατούν το έδαφος από την θαλάσσια διάβρωση. Αν και οι προηγούμενοι δήμαρχοι δεν ήταν μία από .. τα ίδια, αυτό θα είχε λάβει χώρα από την δεκαετία του '80 και το πλάτος της παραλίας δεν θα είχε συρρικνωθεί στον δραματικό βαθμό που υφίσταται σήμερα, ενώ θα βελτιωθούν το μικροκλίμα της παραλιακής ζώνης και η εικόνα της.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER