Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 18:13

Υπέρ της σύμβασης με ΤΕΡΝΑ ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

Να γίνει προσπάθεια να μειωθεί το κόστος της κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, ζητεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Κι επισημαίνει πως «υπάρχουν περιθώρια και μέσω αυτής της σύμβασης», της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.

Ο κ. Νίκας εξέφρασε τις απόψεις αυτές, χθες, απαντώντας σε ερώτησή μας,  όπου παρατήρησε ότι «μετά την τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό κ. Φλαμπουράρη, το θέμα θεωρείται λήξαν και η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων για την Πελοπόννησο είναι η στρατηγική επιλογή. Θεωρώ ότι η απόφαση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν έχει ανάγκη ερμηνειών, δε χρειάζονται επεξηγήσεις και τα προβλήματα που θα υπάρξουν, είναι δυνατόν να λυθούν στην πορεία». Επανέλαβε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει την κεντρική διαχείριση και οι λόγοι έχουν επαρκώς εξηγηθεί πολλές φορές».

Εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ανάδοχο εταιρεία είναι σε θετική κατεύθυνση και δήλωσε:

«Η δωρεάν διαχείριση συνδέεται με τις χωματερές. Διαχείριση σκουπιδιών σημαίνει κόστος. Ο Δήμος Καλαμάτας πληρώνει πολύ ακριβά την ατελή διαχείριση που κάνει».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος εκτίμησε πως «το βασικό ζήτημα είναι ότι υπάρχει στρατηγική. Δεν μπορεί μόνος του ο κάθε δήμαρχος. Κεντρικά λύνεται το θέμα των σκουπιδιών».

 

Γ.Σ.