Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 11:16

Ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης

 

Τη δυνατότητα που έχουν οι κάτοικοι της Μεσσήνης να προβούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμών οφειλών τους κατανάλωσης νερού υπενθυμίζει η ΔΕΥΑΜ με ανακοίνωσή της, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι ενδιαφερόμενοι, μέχρι το φθινόπωρο, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση προς τη δημοτική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διακανονισμοί για χρέη από τέλη ύδρευσης των καταναλωτών της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης έχουν ως εξής:

Εφάπαξ καταβολή, απαλλαγή κατά 100% από προσαυξήσεις. Από 2-5 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά  90%  από προσαυξήσεις. Από 6-10 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 80%. Από 11-20 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 75%. Από 21-30 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 70%. Από 31-40 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 65%. Από 41-50 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 60%. Από 51-60 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 55%. Από 61-70 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 50%. Από 71-80 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 45%. Από 81-90 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 40%. Από 91-100 μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή κατά 30% από προσαυξήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα παραπάνω ποσά αφορούν συνολική οφειλή, ενώ επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι πλήρης εξόφληση θεωρείται και μέχρι δύο μηνιαίες άτοκες δόσεις.

Οι παραπάνω διακανονισμοί ισχύουν χωρίς καμία παρέκκλιση, καταλήγει η ΔΕΥΑΜ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής δεν πληρώσει δύο δόσεις, ο διακανονισμός παύει να ισχύει και η παροχή νερού θα διακόπτεται αμέσως χωρίς καμία ειδοποίηση.

 

Επιπλέον, σε περίπτωση που το χρέος δεν ρυθμιστεί ή δεν εξοφληθεί, η ΔΕΥΑΜ θα προβεί σε διακοπή της παροχής ύδρευσης και θα βεβαιώσει την οφειλή στη ΔΟΥ Καλαμάτας, ενώ για να γίνει επανασύνδεση θα πρέπει να καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό της οφειλής συν την δαπάνη της επανασύνδεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER