Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 17:28

Εγκαταστάθηκε εργολάβος στο Κυπαρισσία - Φαρακλάδα 

Γράφτηκε από τον
Εγκαταστάθηκε εργολάβος στο Κυπαρισσία - Φαρακλάδα 

Η εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Κυπαρισσία – Αρμενιοί – Σπηλιά – Φαρακλάδα έγινε χθες το πρωί παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και εκπροσώπων της κοινοπραξίας  "Ιωάννης Ηλιόπουλος - Παντελής Αδαμόπουλος". 

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, επισημάνθηκε η καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια και συζητήθηκαν τα υπόλοιπα έργα της περιοχής που είναι σε εκκρεμότητα. Οσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και θα γίνουν παρεμβάσεις για την βελτίωση του δρόμου, όπως ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμοί, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, φωτισμός.
Αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε ότι με την ευκαιρία της εγκαταστάσεως του εργολάβου και την παρουσία του κ. Μαντά έκαναν μια ανασκόπηση και εκτίμηση όλων των έργων της Περιφέρειας στο δήμο. Οπως είπε, "υπάρχουν έργα που έχουν γίνει και άλλα που εκκρεμούν με κύριο αυτό της αποκατάστασης του λιμανιού της Κυπαρισσίας".

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς τόνισε ότι με την καλή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με το δήμο στοχεύουν σε σημαντικά έργα για την περιοχή. Για το συγκεκριμένο έργο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε μια δυναμική περιοχή βελτιώνεται η οδική ασφάλεια και λύνονται προβλήματα. Ανέφερε ότι σε οδικά έργα ήδη έχουν επέμβει το κομμάτι Κυπαρισσίας – Μουριατάδα, το οποίο ήδη έχει παραδοθεί, και ετοιμάζεται η προγραμματική σύμβαση για το έργο Περδικονέρι – Χριστιάνοι, ένα έργο που το ζητούν οι κάτοικοι, φέρνοντας τους Χριστιάνους πιο κοντά στην Κυπαρισσία. Προς σύνταξη είναι οι προγραμματικές συμβάσεις για το δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς όπως και στη Μονή της Κατσιμικάδας όπου έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα. 

Από το Ταμείο Πυρόπληκτων έχει ενταχθεί το έργο για τον περιβάλλοντα χώρο του ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στους Χριστιάνους και είναι στο τελικό στάδιο της μελέτης με την Αρχαιολογία, όπως και τον περιβάλλοντα χώρο στον Αγιο Νικήτα Σελλά.

Στο εθνικό δίκτυο ήδη υπάρχει εργολαβία και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου για το τμήμα από τα όρια με το Νομό Ηλείας μέχρι την Κυπαρισσία προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ενώ ξεκόλλησε πρόσφατα η εργολαβία για το Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι που θα λυθούν προβλήματα οδοποιίας. Για το λιμάνι της Κυπαρισσίας ανέφερε ότι πρόσφατα πήρε έγκριση δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Επίσης ζητήθηκε από το δήμο η επικαιροποίηση της μελέτης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου για να ενταχθεί στα πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ καθώς αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. 

Σημείωσε επίσης ότι ο δήμος κάνει σημαντική δουλειά για την εξωστρέφεια της περιοχής με την συμμετοχή σου διάφορες εκθέσεις αλλάζοντας έτσι όπως είπε την εικόνα της Τριφυλίας.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER