Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 09:12

Σε ιδιώτη η λειτουργία των πάρκινγκ της Καλαμάτας με 100.000 ευρώ το χρόνο

Γράφτηκε από τον
Σε ιδιώτη η λειτουργία των πάρκινγκ της Καλαμάτας με 100.000 ευρώ το χρόνο

 

Τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα σε ιδιώτη πρόκειται να αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Η επιλογή του ιδιώτη θα γίνει με διεθνή ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό. Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία, την κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και τη συγκρότηση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 495.000 ευρώ, με ΦΠΑ 24%, για 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Δήμος Καλαμάτας θα εισπράττει τα χρήματα από τα πάρκινγκ (περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο) και θα πληρώνει μ’ ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ τον ανάδοχο.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επεσήμαναν ότι η διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα από ιδιώτη είναι μονόδρομος, είναι η καλύτερη λύση και οικονομικά και για τη λειτουργία του δήμου, καθώς θα απελευθερωθεί η Δημοτική Αστυνομία που σήμερα ασχολείται κυρίως με τη λειτουργία των πάρκινγκ. Ανέφεραν ότι το πάρκινγκ δεν είναι για εισπρακτικούς λόγους και η τιμή, τα 50 λεπτά την ώρα, είναι η πιο φθηνή τιμή σε όλη την Ελλάδα.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε πως η δημοτική αρχή «δε δίνει καμία διαχείριση σε ιδιώτη, η σύμβαση δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή της Παντεχνικής».

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης, άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει με ηλεκτρονικό τρόπο τα πάρκινγκ και υποστήριξαν πως δε δημιούργησε ούτε μία νέα θέση στάθμευσης στην πόλη, αλλά επεκτείνει την ελεγχόμενη στάθμευση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER